FI D'UNA FORMACIÓ HISTÒRICA A CATALUNYA

Unió anuncia la seva liquidació

El partit inicia els tràmits per dissoldre's després de 85 anys d'història

 

  / EFE / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El jutjat mercantil ha iniciat la liquidació d'Unió Democràtica de Catalunya després de constatar que no té viabilitat econòmica, i amb això la formació posa "punt final" a 85 anys de trajectòria, com ha admès en una carta de comiat el secretari general, Ramon Espadaler.

El jutjat mercantil número 4 de Barcelona, que porta el procés concursal de la formació democristiana, ha dictat ordre d'inici del procés de liquidació, que el comitè de govern d'Unió, reunit aquesta tarda, ha acatat.

Notícies relacionades

"L'obertura del procés de liquidació, per raó de fallida econòmica i decretada pel jutge mercantil, posa punt final a la nostra trajectòria com a partit polític", ha escrit Espadaler en una missiva de comiat a la militància.

El comitè de govern d'Unió dona per acabat el seu mandat després de rescindir la totalitat dels contractes laborals, desvincular la Fundació Coll Alentorn (INEHCA) -que planteja convertir-se en partit- i garantir la preservació de l'arxiu històric de la formació fundada el novembre del 1931.