Un alcalde del PP afirma que "el Dia de la Dona només el celebren les gandules"

Un secretari provincial de Comissions Obreres denuncia el comentari masclista del regidor de Cervera de los Montes

 

 

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

L'alcalde de Cervera de los Montes (un petit municipi de Toledo), Pedro Pérez, del PP, es va despenjar al ple en la vigília del 8 de març amb la següent sentència: "El Dia de la Dona només el celebren les gandules". La declaració masclista va ser denunciada pel secretari provincial de Comissions Obreres de Toledo, José Luis Arroyo, que aquell dia era a la sessió municipal, a les xarxes socials.   

"Menyspreant així les dones, la seva feina en l'àmbit privat i públic, un senyor que entre les seves virtuts com a alcalde no té la de treballador i sí la de masclista retrògrad", assenyalava Arroyo a Facebook. Després, en declaracions a la premsa, va afegir que la discriminació contra la dona que predica Pérez també s'ha posat de manifest en la seva gestió com a regidor, amb la contractació "a dit" en plans d'ocupació només a homes, per exemple.

Després de la denúncia d'Arroyo, el PSOE a Cervera de los Montes, un petit municipi a 10 quilòmetres de Talavera de la Reina, ha exigit a l'alcalde que "rectifiqui i demani perdó a les dones". En una nota de premsa, ha assenyalat que no "permetran" que es titlli de "gandules les dones que lluiten per la igualtat". 

Notícies relacionades

Per la seva part, Podem ha instat la presidenta regional del PP, Dolores de Cospedal, a cessar Pérez i dos alcaldes més del seu partit que, segons la seva opinió, van fer declaracions "inadmissibles" el Dia de la Dona. Un d'ells és Francisco Nuñéz, regidor d'Almansa (Alabacete), que va dir que les dones "destaquen per llevar-se i que estigui tot a punt, per anar a treballar, que preparin el menjar, tenir la casa a punt, ser bones esposes, bones mares i bones companyes de viatge". 

Mentre que Francisco Javier Pérez del Sal, regidor d'Illana (Guadalajara), segons denuncia Podem, va escollir "la denigrant benedicció d'un safareig" per commemorar el 8 de març.