El PDECat desafia la CUP i exigeix complir la legalitat per fer el referèndum

Pascal creu que el dictamen del 'constitucional català' permet la consulta però "complint els marges legals"

La dirigent sobiranista evita avalar els tresorers de Convergència: "Nosaltres fem les coses ben fetes"

 

  / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Crida a l'ordre de la postconvergència. La líder del PDECat, Marta Pascal, ha llançat reiteradament avui un missatge clar als seus socis d'ERC i en especial de la CUP: el referèndum es farà però s'ha de portar a terme fent les coses ben fetes i respectant la legalitat en cada moment. Un avís respecte al nou desafiament dels anticapitalistes, que pretenen desobeir el 'Constitucional' català (el Consell de Garanties Estatutàries), que avisa que els pressupostos no poden incorporar una disposició addicional sobre el referèndum.

Pascal ha sigut clara: "Del que estem a favor és que el referèndum es faci amb totes les garanties legals i l'opinió i dictamen del CGE ens ajuda perquè això es faci ben fet", ha afirmat una vegada i una altra. Ella mateixa ha insistit en diverses ocasions que "les coses es facin ben fetes" en el procés cap a la consulta. “Som partidaris que el referèndum es pugui fer i que es faci complint amb els marcs legals establerts, hi ha marge per fer les coses ben fetes, estem disposats a parlar amb la CUP, em consta que aquesta setmana -aprofitant el ple- hi haurà les converses que pertoquen", ha insistit, donant a entendre que el Govern i el PDECat són partidaris de fer cas del dictamen del CGE i modificar els comptes a la disposició addicional que es refereix explícitament al referèndum. "Estic convençuda que una vegada més trobarem la solució", ha afegit en to optimista sobre la nova negociació amb la CUP.

EVITA DEFENSAR CDC PER LA CORRUPCIÓ

Notícies relacionades

Preguntada pels casos de presumpte finançament irregular que afecten CDC per la investigació del 3% i pel judici del 'cas Palau', Pascal ha evitat imitar Artur Mas (que ha posat la mà al foc pels extresorers convergents) i s'ha limitat a defensar la netedat de procediments del PDECat. "Parlo en nom del PDECat i crec que nosaltres podem donar mostres molt clares i contundents que estem fent les coses ben fetes, he de donar comptes de com s'estan fent les coses des del juliol del 2016, estem fent les coses ben fetes i em permetrà que no vagi més enllà perquè és el més just que puc fer". Pascal s'ha limitat a esperar que hi hagi sentències fermes però en cap moment ha defensat la innocència de CDC. "La corrupció és una pràctica absolutament indesitjable, ens fa fàstic i en aquest sentit som gent honesta i només ens trobaran fent les coses ben fetes", ha asseverat.

ERC NO ÉS CENTRALITAT

Respecte a l'acte massiu celebrat per Esquerra Republicana aquest dissabte en què el partit d'Oriol Junqueras es va definir com el de la centralitat sobiranista, Pascal ha replicat: "Si el senyor Tardà apel·la a l'esperit del tripartit, és que ERC busca l'hegemonia de l'esquerra i no la centralitat política. Del seu projecte n'han de parlar ells", ha afirmat la dirigent sobiranista, que ha elogiat la centralitat que representa, ha dit, el PDECat.