El Govern espera que la sentència del 'cas Palau' no es basi en "titulars malintencionats"

L'oposició critica al PDECat que intenti tapar el judici amb el 'cas del 9-N'

jgblanco37484596 reunio govern  foto ferran sendra170228103931

jgblanco37484596 reunio govern foto ferran sendra170228103931 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Tot i formar part de l'acusació particular en el 'cas Palau' dins del consorci públic que aporta fons a la institució musical, el Govern manté una distància gairebé gèlida respecte al judici que comença aquest dimecres. La portaveu de l'Executiu català, Neus Munté, s'ha limitat a desitjar que se celebri la vista "amb garanties" i sense "sospites i titulars malintencionats". "Esperem que si pot ser hi hagi més agilitat i rapidesa amb aquest i altres casos", ha afegit.

"No podem fer altra cosa que confiar que es desenvolupi sense incidències", ha apuntat Munté sense entrar a valorar els indicis de finançament irregular de Convergència que també es dirimiran en el judici.

L'OPOSICIÓ RECORDA EL 3%

Notícies relacionades

La cap de l'oposició i líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat que es retransmeti en directe el procés judicial com s'ha fet amb els judicis del 9-N al canal 3/24. Arrimadas ha criticat al PDECat que utilitzi el judici del 9-N com a "'performance' i manifestacions" per "tapar" els relatius al 'cas Palau' i al 'cas 3%'. "Ja m'agradaria que els senyors de Convergència tinguessin les mateixes ganes de sortir a la tele i de fer discursos i manifestacions quan comenci aquest judici", ha afegit. En un sentit similar, el portaveu d'ICV, David Cid, ha reclamat a Artur Mas que no usi el dret a decidir com una forma de "tapar la presumpta corrupció de CDC". "Estem davant una 'Gürtel' catalana", ha afegit.

“CDC ha endarrerit al màxim el judici a través dels recursos. Esperem que Millet i Montull no hagin perdut memòria. No només es jutja Millet, sinó la primera fase del 3% de CDC”, ha sentenciat Jordi Terrades. El representant del PSC a la comissió d'investigació que hi va haver al Parlament ha assenyalat que la instrucció judicial ha confirmat les conclusions parlamentàries. Terrades ha demanat que Mas no fugi d'estudi. “Ha de donar explicacions de com ha funcionat CDC. Quan es va produir el 'cas Millet' era secretari general i després president del partit”, informa Roger Pascual.