EL DILEMA DEL SOCIALISME

El PSC "consensuarà" amb el PSOE les seves aliances electorals

Els socialistes catalans asseguren que no perdran autonomia amb el nou protocol

L'acord crea una comissió bilateral que vetllarà per la política d'aliances a Catalunya

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC es mostra satisfet del pacte per tancar la ferida amb el PSOE. Els representants en la comissió bilateral han traslladat a l’executiva de la formació catalana el «bon clima» de la reunió de divendres en què es va tancar el preacord. Una entesa que permet la participació dels militants socialistes catalans en les primàries, però que també crea una comissió de coordinació entre els dos partits per vetllar per la política d’aliances a Catalunya. 

Notícies relacionades

Salvador Illa, secretari d’organització del PSC, va avançar que en la comissió bilateral es «discutiran, analitzaran i consensuaran» els pactes polítics, però va negar que això menystingui l’autonomia del partit. «Aquest acord actualitza i desenvolupa el protocol del 78. «El PSC no solament no perd autonomia sinó que l’acord reforça la relació».

Més de quatre mesos després que s’acostessin a la ruptura com mai abans, arran de la dimissió de Pedro Sánchez i la traumàtica abstenció davant Rajoy per evitar unes noves eleccions, PSOE i PSC van establir divendres les bases de la seva nova relació. Sobre què podria fer el PSC si es tornés a produir una situació com la de la investidura de Rajoy, Illa va assegurar que l’acord és precisament «per evitar que això es torni a produir». I va valorar que els socialistes catalans puguin participar «en igualtat de condicions» en les primàries del PSOE, encara que s’hagin d’inscriure en un cens previ.  

Temes:

PSOE PSC PSC