Consulta el nou consell de coordinació de Podem

Irene Montero assumeix la secretaria d'acció al Congrés i serà portaveu al Congrés

1
Es llegeix en minuts

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha dissenyat una executiva -l'anomenat Consell de Coordinació- formada per 14 persones a més d'ell, de les quals 10 són membres de la llista amb què va competir a l'Assemblea de Vistalegre II. A més, ha mantingut Íñigo Errejón i dos dels seus afins, i hi ha inclòs l'anticapitalista Miguel Urbán, segons han informat a Europa Press fonts del partit.

En concret, Iglesias ha mantingut en aquest òrgan els seus més estrets col·laboradors, Irene Montero, Rafael Mayoral i Pablo Echenique, i hi ha inclòs els diputats Junma del Olmo, Gloria Elizo, Sofía Castañón, Noelia Vera i Meri Pita i les senadores Idoia Villanueva i Pilar Garrido.

Notícies relacionades

L'acord a què ha arribat amb el sector d'Errejón implica que aquest es manté a l'executiva, com estava previst, i també el secretari de relacions internacionals, Pablo Bustinduy, i la secretària d'administracions públiques, Auxiliadora Honorato. Dels anticapitalistes s'hi incorpora l'eurodiputat Miguel Urbán.

La proposta d'Iglesias serà aprovada aquest dissabte pel nou Consell Ciutadà Estatal de Podem, que es reuneix per primera vegada després de Vistalegre II, en què el líder compta amb majoria absoluta. També aprovaran el relleu d'Errejón com a portaveu al Congrés, càrrec que passarà a ocupar Irene Montero.