Rebuig a Girona i Celrà a unes maniobres de l'Exèrcit

L'alcaldessa de la capital gironina qualifica d'"irresponsabilitat" els exercicis per les Gavarres

 

  / ACN / MARINA LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts
ÀLEX HERNÀNDEZ / GIRONA

Els Ajuntaments de Girona i de Celrà s'oposen a les maniobres terrestres que dilluns que ve l'Exèrcit té previst fer per la zona del castell de Sant Miquel, un emblemàtic lloc de la serra de les Gavarres i que marca el límit municipal entre els dos municipis. Aquesta zona es veurà ocupada per 80 soldats en les maniobres previstes.

“És una greu irresponsabilitat”, ha dit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (CiU), en una trobada amb periodistes. Per això ha enviat un requeriment a les autoritats militars perquè desisteixin en la seva decisió “encara que no existeix opció jurídica per prohibir les maniobres”.

Madrenas ha recordat que la zona prevista pels militars espanyols “és una zona molt freqüentada per esportistes i excursionistes”. Si hi ha algun incident, l'Ajuntament de Girona “en farà responsable tant els soldats com l'Exèrcit”.

També ha reclamat que hi intervingui l'actual delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo: “Que demostri la seva oferta de diàleg i impedeixi les maniobres”.

L'alcaldessa ha detallat que han sigut informats a través d'un fax oficial enviat per les autoritats militars. En el fax s'informa que dilluns es desplegaran 80 soldats més diversos vehicles -quatre tot terrenys i dos busos- “per a exercicis d'enduriment”.

L'alcalde de CelràDani Cornellà (CUP), s'ha mostrat més radical i ha manifestat la seva opinió a través d'un ban municipal. Així, l'Ajuntament de Celrà declara que “l'Exèrcit no és benvingut” i que hi ha un acord del ple municipal, del novembre del 2016, pel qual “es prohibeixen a Celrà les maniobres militars”.

L'alcalde recorda que, fins ara, “no s'havien realitzat mai maniobres militars en aquesta zona”. Afirma que les de dilluns que ve “són la resposta a la moció aprovada a la tardor”.

Notícies relacionades

Dani Cornellà també afirma que les maniobres previstes formen part d'“una ofensiva per atemorir els consistoris que aprovem mocions que no agraden a l'exèrcit”. 

Més enllà, si l'exèrcit no retira les maniobres previstes, l'alcalde té clar que treballarà “per generar una resposta ciutadana a la presència militar”. L'alcalde es mostra contundent al recordar que a Celrà “estan prohibides les maniobres militars. El problema és d'ells”, diu.