JUDICI PEL 9-N

Mas es recolza en un discurs de Puyal pronunciat dos anys abans del 9-N

El periodista li va dir al president, el rebre el premi Català de l'Any del 2012, que no estava sol

El comunicador, Català de l’Any 2011. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha citat el periodista Joaquim Maria Puyal per explicar el suport que tant ell com l'exvicepresidenta Joan Ortega i l'exconsellera Irene Rigau estan rebent les hores prèvies a la seva compareixença en el judici per la consulta del 9-N. Encara que Mas ha indicat que Puyal va pronunciar aquelles paraules de suport "bastant abans" de la consulta del novembre del 2014, en realitat el discurs va tenir lloc el dia 22 de maig del 2012 durant l'entrega del premi Català de l'Any d'EL PERIÓDICO.

Puyal va fer aquell discurs al rebre el premi Català de l'Any citat per Mas abans de la primera Diada clarament independentista, més de dos anys abans de la celebració de la consulta del 9-N del 2014 i també abans de les eleccions plebiscitàries guanyades per la coalició de Junts pel Sí. 

"Comptem amb el suport de molta gent. Recordo unes paraules d'un acte bastant abans del 9-N en què hi havia Joaquim Maria Puyal. En la seva intervenció i mirant-me a mi ens va dir que tiréssim endavant i sense cap pas enrere i que quan arribés el moment de la veritat mirem al nostre voltant i al nostre costat per veure que estem envoltats de molta gent, que no estem sols", ha assegurat Artur Mas durant la roda de premsa que ha tingut lloc al Museu d'Història de Catalunya de Barcelona.

"UN POBLE AL DARRERE"

Notícies relacionades

"Ell preveia les dificultats que ens trobaríem -ha afegit Mas- i les males arts d'un Estat que les utilitzaria i que quan arribessin aquestes males arts, la incomprensió i la intolerància, no estaríem sols. Així ha sigut i això fa que hi hagi una càrrega emocional més gran perquè saps que allò que deia Puyal és veritat". 

Joaquim Martia Puyal va animar a trobar "un discurs comú" per superar el moment crític, tant econòmic com des del punt de vista ètic, que travessava Catalunya el 2012. Dirigint-se al llavors president Artur Mas, Puyal li va demanar que si alguna vegada se sent sol i flaqueja, recordi que té "un poble al darrere". "Si els catalans estem units, som imbatibles", va destacar Puyal.