Amenaces de mort a Rita Maestre: "Uns quants trets a la templa"

L'Audiència de Madrid va rebre un anònim que també amenaçava els jutges que van absoldre la portaveu de l'Ajuntament de Madrid

zentauroepp36164759 gra622  madrid  04 11 2016   la portavoz del ayuntamiento de170201114918

zentauroepp36164759 gra622 madrid 04 11 2016 la portavoz del ayuntamiento de170201114918 / Javier Lopez

1
Es llegeix en minuts

La secció 16 de l'Audiència de Madrid ha rebut un anònim en què s'amenaça de mort amb "uns trets a la templa" la portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, i els membres d'aquesta sala, que va ser la que va absoldre la dirigent de Podem per la irrupció a la capella de la Universitat Complutense el 2011.

Segons ha informat la cadena SER, el sobre anònim va arribar a la secció dies després que els magistrats absolguessin Maestre del delicte contra els sentiments religiosos pel qual havia sigut condemnada inicialment per un jutjat de Madrid. La secció de l'Audiència va rebre un sobre amb una informació publicada al diari 'ABC' relativa a aquest assumpte sobre el qual havien escrit a mà la frase: "Rita i 16 uns trets a la templa".

"Secció 16, se us haurien de clavar 16 trets a la templa, fills de puta, tant de bo hi hagi una guerra civil per anar contra vosaltres: ¡sou porqueria!", es llegia en una altra frase escrita a mà sobre la notícia. La sala va unir aquest anònim al procediment i el va remetre als jutjats de plaça de Castilla per dos presumptes delictes d'amenaces: un contra la secció i un altre contra Maestre.

CONDEMNA ANUL·LADA

Ara se sotmetrà a repartiment i serà un magistrat de plaça Castilla el que investigui, segons les fonts. Les associacions Tomás Moro i Alternativa Espanyola, que són acusacions populars en el procés, ja han recorregut la decisió de la secció 16 d'incloure l'anònim amenaçant en la causa.

Notícies relacionades

L'Audiència Provincial de Madrid va absoldre el desembre de l'any passat Rita Maestre a l'estimar el seu recurs contra la sentència del Jutjat Penal número 6 de Madrid, que la va condemnar a una multa de 4.320 euros com a autora d'un delicte contra els sentiments religiosos. Aquesta sentència va ser adoptada per unanimitat dels magistrats de la Sala de la Secció 16, és ferma i, per això, no s'hi pot interposar recurs.

No obstant, al gener el Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro, que havia denunciat Maestre per l'assalt a la capella, va demanar la nul·litat de la sentència que la va absoldre, en el que suposa el primer pas per impugnar-la davant el Constitucional.