EL FUTUR DEL PSOE

Iceta i Armengol reclamen a la gestora que parli la militància

"M'heu de demanar que ho faci bé, no de pressa", diu Javier Fernández

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les reclamacions que des de Catalunya i Balears es fan perquè la gestora del PSOE es faci a un costat i deixi parlar la militància segueixen sense escoltar-se a la seu nacional de Ferraz. «M’heu de demanar que ho faci bé, no de pressa», va dir ahir Javier Fernández, president de la gestora, a la mateixa hora que Miquel Iceta i Francina Armengol, líders dels socialistes catalans i balears, reclamaven que parlin «els militants i no les cúpules o aparells».

Notícies relacionades

Després de visitar Fernández a Madrid, Susana Díaz a Sevilla i Ximo Puig a València, Iceta es va reunir a Palma amb la presidenta balear en la seva volta particular a Espanya per intentar restablir els ponts trencats amb el PSOE. Des d’allà va instar la gestora a solucionar «com més aviat millor» la «anomalia» que suposa que aquesta executiva provisional ja faci dos mesos que exerceixi, prenent decisions d’importància, i que de moment no tingui intenció de donar veu a les bases. En aquest sentit, el líder del PSC va insistir en la seva promesa de mantenir neutralitat en les primàries.

Armengol va reclamar la urgència d’un congrés federal, del qual neixi un partit en què les bases «tinguin més capacitat de decisió» i que «aposti per un model de país que representi la pluralitat d’Espanya». Tots dos van coincidir a propugnar un federalisme fiscal.