Els Audi de Rita Barberá, a subhasta

L'Ajuntament de València vendrà els dos vehicles de l'exalcaldessa al millor postor ja que l'actual alcalde utilitza habitualment la bicicleta o el transport públic

jcortadellas35780780 valencia 18 2 15  politica rita barbera la alcaldesa de vale161004124316

jcortadellas35780780 valencia 18 2 15 politica rita barbera la alcaldesa de vale161004124316 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Es venen dos Audi A8. Anys 2005 i 2008, entre 60.000 i 80.000 quilòmetres, gairebé tots per ciutat, encara que també han fet alguna escapada a Madrid. Bon estat de conservació. Propietari: Ajuntament de València. Només han tingut un usuari: Rita Barberá.

Els cotxes oficials de l'exalcaldessa estan des d'aquest dimarts a la venda. El més antic, que està blindat i va costar al seu dia gairebé 300.000 euros, per 14.860 euros, i el més nou, per 18.032 euros. El consistori ha publicat al butlletí de la província la subhasta que adjudicarà els dos vehicles al millor postor. L'oferta més alta s'emportarà els vehicles i no s'admeten propostes per sota del preu de sortida. Això sí, l'anunci també té lletra menuda. El nou propietari haurà de passar la ITV, ja que en els dos casos ha caducat al setembre, a més de córrer amb les despeses que s'originin en la licitació.

Si en els pròxims 15 dies naturals l'ajuntament aconsegueix compradors, a més dels 32.000 euros que ingressarà, alliberarà dues places d'aparcament, ja que des que Joan Ribó va substituir l'ara senadora del grup mixt, els dos cotxes estaven aturats al garatge municipal. L'alcalde alterna la bicicleta i el transport públic per anar a treballar i quan va a algun acte en cotxe ho fa en un Ford Mondeo que ja estava al parc municipal quan va accedir al càrrec i que consumeix molt menys que els altres dos models, especialment en comparació amb el blindat, el pes del qual dispara la despesa en gasolina. Va ser, segons va dir en el seu moment Ribó, un dels gestos del canvi.

SIS HARLEY-DAVIDSON

Notícies relacionades

En el seu moment, Barberá es va autoassignar l'ús en exclusiva dels dos cotxes lo que, entre altres coses, le va permetre tenir el seu vehicle particular, un Lancia Delta, aparcat durant més de 20 anys als baixos del consistori. Finalment, després d'una llarga campanya de Compromís, va haver de treure'l.

Però els Audi de Barberá no seran els últims vehicles que subhasti l'ajuntament. Està previst que en qüestió de setmanes anunciï la venda de les sis Harley-Davidson que va comprar el 2006 per 82.000 euros per acompanyar Benet XVI en la seva polèmica visita a la ciutat i que després d'aquell servei només han tornat a sortir per escortar els Reis, els d'Orient i els d'Espanya.