Barberá renuncia a ser portaveu del grup mixt del Senat

La senadora reapareix després de la seva baixa al PP i ocupa l'escó 301 al galliner

Ocuparà el càrrec de viceportaveu a la comissió d'Incompatibilitats i cobrarà uns 600 euros més

Rita ’estrena’ companyia al Senat.

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Rita Barberá ha reaparegut aquest dimarts al Senat, cambra que no trepitja des que el Tribunal Suprem li va obrir una investigació penal per presumpte blanqueig de capitals, fet que va motivar la seva baixa al PP. La senadora, amb aspecte seriós, no ha volgut fer declaracions als mitjans quan hi ha arribat i només ha demanat a l'allau de càmeres i periodistes que seguien els seus passos que la "deixessin" passar. Però després ha participat en la reunió del grup mixt, al qual s'ha incorporat després de trencar el seu carnet de militant del PP, i ha posat davant els mitjans gràfics amb un somriure. 

En aquesta trobada, la senadora ha comunicat als seus nous companys que renuncia a ser portaveu quan li toqui el torn, així com al complement salarial per pertànyer al grup mixt. Això sí, ha manifestat el seu interès a ser portaveu a la comissió Constitucional o d'Economia.

Però partits com Compromís o el PDC s'han oposat que Barberá, que era vocal en dues comissions al grup popular, millorés la seva posició a l'arribar a ser portaveu. Per això, després d'un intens debat, del qual s'ha absentat la senadora, el grup ha decidit per majoria que l'exalcaldessa s'incorpori a una comissió, la d'incompatibilitats, l'última que es va repartir, i hi ocupi el càrrec de viceportaveu, perquè el reduït nombre d'integrants del mixt els impedeix ser vocals rasos. Compromís, el PDC i CC hi han votat a favor, mentre que C's o Fòrum Astúries en contra. 

Notícies relacionades

La seva nova ocupació li reportarà al voltant de 600 euros més al mes -uns 4.000 euros en total-, però no els gairebé 4.000 euros extra que li podria haver suposat haver sigut portaveu de grup o de comissió. Per això, Compromís i el PDC han mostrat la seva conformitat amb la decisió.

Aquesta tarda està previst que la senadora participi en el ple, on ocuparà l'escó 301, situat a l'anomenat galliner, a l'última fila del bloc central, a prop d'alguns dels seus excompanys del PP. Això sí, no té previst participar en el debat.