Santi Vila lloa el "perfil centrista" d'Urkullu en vigílies de la moció de confiança de Puigdemont

El conseller s'autoqualifica de ser un dels "més lleials" al president

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Cultura, Santi Vila, sempre inscrit en els sectors menys independentísticament hiperventilats, ha llançat aquest dilluns tot un recordatori al president Carles Puigdemont, a poc menys de 60 hores de la qüestió de confiança a què se sotmetrà el líder de l'Executiu i en què és possible que ofereixi com a culminació del procés la celebració d'un referèndum d'autodeterminació no acordat amb l'Estat. Brandant els resultats de les eleccions de diumenge a Euskadi i Galícia, Vila ha afirmat a Twitter que en aquestes comunitats "l'electorat premia els perfils centristes" abans de preguntar-se si és que potser "Comença un cicle nou? Tant de bo!". Vila tanca els seus 140 caràcters desitjant una "bona setmana", una referència subtil, precisament, a la moció parlamentària de dimecres.

Notícies relacionades

En un segon tuit, de resposta a altres usuaris de la xarxa social, Vila assevera que "l'èxit del procés dependrà de si el lideren els liberals progressistes o els revolucionaris". I acaba afirmant que "el presi en té pocs de tan lleials" com ell mateix. De fet, s'ha de recordar que Vila va ser la carta que va jugar Puigdemont, i també Mas, per intentar frenar la díscola Mercè Conesa en el seu intent d'accedir a la presidència del Consell Nacional del nou Partit Demòcrata.

Curiosament, la veu del titular de Cultura s'ha unit a un cor de veus provinents de Podem en què reclamen a CDC que tregui les seves conclusions del que ha passat a Euskadi i Galícia. Per exemple, la del diputat de Podem Raimundo Viejo.