Twitter activa una nova emoticona amb la cara de Rajoy per a la sessió d'investidura

L'emoticona s'activa a l'escriure el 'hashtag' #InvestiduraRajoy i estarà operativa fins al final del procés, el dia 2

emoji rajoy

emoji rajoy

1
Es llegeix en minuts

Twitter ha llançat aquest dilluns una nova emoticona per animar la conversa en aquesta xarxa social sobre el procés d'investidura que comença aquest dimarts. L'emoticona s'activarà a l'escriure el 'hashtag#InvestiduraRajoy i estarà operativa fins al final del procés, el dia 2 de setembre.

"La creativitat, la imatge i la possibilitat de poder expressar-se d'una manera més visual i divertida són elements molt importants de l'evolució de la plataforma", explica la companyia a través d'un comunicat.

EMOTICONES POLÍTIQUES

Les emoticones, com a forma d'expressió i comunicació política, han sigut una constant a Twitter, sobretot aquest últim any electoral. Per exemple, durant la jornada electoral del 26-J es van poder veure emoticones vinculades a cada partit, i el 20-D es va activar una emoticona especial per a la jornada associada al 'hashtag' #HeVotado.

De forma paral·lela, Twitter va llançar durant la campanya electoral del 26-J el compte oficial @TwitterPolítica, en què líders com Pedro SánchezPablo Iglesias i Albert Rivera van participar en dinàmiques d'interacció amb ciutadans i creadors digitals, on les emoticones es van convertir en el llenguatge de la conversa.

DEBAT POLÍTIC

Notícies relacionades

Segons un estudi encarregat per Twitter i realitzat per la consultora El DepartamentoEl Departamento del juny del 2013, sobre una mostra de més de 1.000 individus -representativa de la població espanyola amb dret a vot-, 8 de cada 10 electors destaquen el valor de Twitter com a plataforma que genera debat polític i afavoreix la participació ciutadana.

La possibilitat d'accedir a informació en temps real relacionada amb l'actualitat (47%) i el toc d'humor que incorpora Twitter en l'agenda política (77%) són alguns dels elements que més valoren els ciutadans de Twitter.