A BORD DEL GILDA TRUCK

Alfonso Alonso reparteix 'pintxos' i begudes en un 'food truck' en la campanya electoral a Euskadi

GRA074. VITORIA, 27/8/2016.- El presidente del PP vasco y candidato a lehendakari, Alfonso Alonso, durante su intervención hoy en un acto político, en Vitoria. EFE/Adrián Ruiz de Hierro

GRA074. VITORIA, 27/8/2016.- El presidente del PP vasco y candidato a lehendakari, Alfonso Alonso, durante su intervención hoy en un acto político, en Vitoria. EFE/Adrián Ruiz de Hierro / Adrián Ruiz de Hierro (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Els bilbaïns podran disfrutar aquest dilluns d'una (insòlita) estampa de precampanya electoral: el candidat del PP a 'lehendakari', Alfonso Alonso, repartirà 'gildas' (un dels 'pintxos' més típics del País Basc) i begudes en el seu 'food truck', el Gilda Truck. 

Notícies relacionades

Bilbao és la primera parada del camió gastronòmic d'Alonso. Dimarts estarà a Getxo, dimecres, a Vitòria, i dijous, a Sant Sebastià per "parlar d'allò que preocupa els ciutadans". 

El PP ha habilitat la web gildatruck.eus per poder consultar el recorregut del Gilda Truck, que es mourà per Euskadi sota el lema: 'El sabor que ens uneix'. 

¿Per què una 'gilda'?

La 'gilda' és un 'pintxo' o banderilla -amb una oliva, un bitxo i una anxova- que va néixer a la cuina del bar Casa Vallés de Donosti. Es va batejar com a 'gilda', en honor a la pel·lícula de Rita Hayworth, al ser una tapa "verda, salada, i una mica picant".