Otegi desobeeix les advertències de l'Estat

El dirigent de l'esquerra 'abertzale' reitera que "no hi ha pla B" i que defensaran la seva candidatura a 'lehendakari' fins al final

2
Es llegeix en minuts

El candidat a 'lehendakari' d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha desafiat aquest dissabte les instàncies jurídiques i polítiques que pretenen prohibir-li que presenti la seva candidatura per estar inhabilitat. “Estaré al Parlament basc”, ha sentenciat Otegi en declaracions a RAC1, on ha reiterat que "no hi ha un pla B" a la seva candidatura, amb la qual l'esquerra 'abertzale' anirà "fins al final". 

“Ens ho imposen tot. ¿Ara també decidiran qui pot anar a les llistes i qui no? Els que ens reclamem sobiranistes no permetrem que ningú, tampoc el PP o l'Estat espanyol, prengui decisions per nosaltres”, ha subratllat el líder de l'esquerra 'abertzale'.

Otegi ha augurat que a partir d'aquest moment començarà una “carrera olímpica” entre els poders “més anacrònics” de l'Estat per impugnar la seva candidatura, en referència a PP, Ciutadans i UPD. I ha lamentat que “encara algú pensi que això dóna rèdits electorals” perquè, segons ell, aquesta és l'única raó per la qual es pretén evitar que ell sigui candidat.

NEUTRALITZACIÓ POLÍTICA

"Alguna por deuen tenir", ha afirmat sorprès per l'"obsessió" contra la seva persona, amb què se l'intenta "neutralitzar políticament", ha recordat que el problema no és “una persona”, sinó el que representa el seu “projecte polític” basat en el convenciment que “no hi ha canvi social alternatiu sense recuperar la sobirania del nostre país”. 

El dirigent de l'esquerra 'abertzale' ha assenyalat que ha estat sis anys i mig a la presó "fonamentalment per haver obert un escenari de pau al país. És una cosa que tampoc em perdonen", i després de sortir de la presó intenten "neutralitzar-me en termes polítics i electorals".

Otegi també ha criticat l'actitud dels altres partits amb relació a la seva possible inhabilitació i ha posat en relleu que el silenci del 'lehendakari', Iñigo Urkullu. Si ell fos 'lehendakari' "defensaria els drets de tots els ciutadans i no permetria que instàncies de fora el país intentessin fer una tupinada"

EL DESARMAMENT D'ETA

Notícies relacionades

Preguntat per la dissolució d'ETA, Otegi ha afirmat que "l'Estat espanyol manté oberts grans operatius amb el Govern francès perquè aquest desarmament no es produeixi, perquè no li convé a l'Estat espanyol". I ha remarcat que EH Bildu "va contribuir" que "la violència armada d'ETA desaparegués de l'equació política d'aquest país", i que per això ha passat sis anys i mig de presó. Així mateix, ha subratllat el seu compromís que "aquest camí es portarà fins al final".

D'altra banda, ha afirmat que la dispersió dels presos d'ETA "és política de venjança pura i dura" i no té més objectiu que "generar patiment" i "problemes i tensions en les nostres bases socials".