Unió, abocada a un concurs de creditors al no aconseguir un acord amb els bancs

El partit de Ramon Espadaler arrossega un deute de 19 milions d'euros

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran Lleida, i el secretari general de la formació, Ramon Espadaler, en la clausura de la convenció programàtica estratègica.

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran Lleida, i el secretari general de la formació, Ramon Espadaler, en la clausura de la convenció programàtica estratègica. / Robin Townsend (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Unió es veu abocada a un concurs de creditors al no haver aconseguit un acord amb les entitats bancàries, amb les quals acumula un deute de 19 milions d'euros. En una carta a la militància, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha informat que li "dol" comunicar que no han aconseguit tancar "el conveni amb els creditors", i això obliga el partit a "continuar el procés concursal".

La pèrdua de representació al Parlament i a les Corts, sumada a la fuga de regidors i militants des de la seva ruptura amb CDC el 2015 i la creació de Demòcrates de Catalunya, partit integrant de Junts pel Sí, va agreujar encara més la situació dels comptes d'Unió, amb un deute que pujava a 19 milions d'euros, i això va obligar la direcció democristiana a anunciar al març que se sotmetien a un preconcurs de creditors que, esgotat el termini legal, passarà a ser ara un concurs de creditors. Aquest procés pot acabar amb un acord entre deutor i creditors o la liquidació del partit.