El Suprem absol Millet i Montull pel cas de l'hotel del Palau

Els jutges asseguren que no s'ha provat que cometessin delicte per aquest projecte fallit

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
M. BATALLAS / MADRID / J. G. ALBALAT / BARCELONA

El Tribunal Suprem ha absolt Fèlix Millet, expresident de la Fundació Palau de la Música, i Jordi Montull, exdirector general de la fundació, del delicte de tràfic d'influències a què van ser condemnats per l'Audiència de Barcelona pel projecte fallit de construcció d'un hotel al costat del Palau. En la sentència de l'alt tribunal, de 95 folis, se sosté que no s'ha acreditat la comissió de delictes per aquests fets.

Aquest cas és una peça separada del 'cas Palau' que encara està pendent de judici. I suposa un dur correctiu per a la fiscalia, que va reclamar 10 anys i tres de presó per a Millet i quatre anys i set mesos per a Montull. L'alt tribunal, en una sentència de què ha sigut ponent Luciano Varela, explica que els condemnats no van cometre un tràfic d'influències perquè les seves gestions van ser "irrellevants" perquè es modifiqués el pla general metropolità.

Els jutges també consideren que no s'ha acreditat que "haguessin rebut diners" d'Olivia Hotels "amb una finalitat diversa que la de retribuir-los que aquesta fos l'elegida per vendre'ls els terrenys".

Notícies relacionades

Amb aquesta decisió, els jutges de l'alt tribunal també deixen sense efecte la multa a què van ser condemnats Millet i Montull. Al primer se li va imposar una multa de 3,6 milions d'euros i al segon de 901.000 euros. Els dos van estar a la presó per aquests fets des del 17 al 30 de juny del 2010.

L'abril del 2015, l'Audiència de Barcelona va confirmar la condemna d'un any de presó per a Millet i Montull i va absoldre la cúpula d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. Era la segona sentència de l'Audiència després que el Suprem, arran d'un recurs de la fiscalia, li ordenés repetir la decisió per cometre un "error patent" al no tenir en compte la titularitat de les finques que s'havien de destinar a la construcció de l'hotel, que finalment es va frustrar.