La CUP: "Els pressupostos són una claudicació davant Montoro"

Reguant afirma que acceptar el dèficit del 0,7% és "una vexació política"

Nega que el pacte amb JxSí estigui mort, sinó que només "muta"

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant assegura que no es trenca cap acord polític, sinó que muta.  / FERRAN SENDRA / VÍDEO: ACN

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant assegura que no es trenca cap acord polític, sinó que muta. 
lpuig34193955 diputados de la cup en el parlament  foto ferran s160608134608
lpuig34193957 diputados de la cup en el parlament  foto ferran s160608134616

/

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha esgrimit aquest dimecres al Parlament els motius pels quals no retirarà la seva esmena a la totalitat als pressupostos del Govern. I, via la seva diputada Eulàlia Reguant, ha tornat a incidir en l'assumpte de la desobediència a l'Estat i la ruptura amb aquest. "Els pressupostos havien de ser un senyal de fermesa, en el sentit que el procés independentistes va de debò. I són una claudicació davant Cristóbal Montoro", ha recalcat.

Reguant ha afirmat que, per exemple, l'acceptació del límit de dèficit fiscal que fixa l'Estat per a les autonomies, aquest any del 0,7%, suposa "una vexació política".Tot això repercuteix en el fet que, a judici de la CUP, aquests pressupostos no facin res per augmentar la base social de l'independentisme, per no fer un esforç encara més gran en polítiques socials.

Amb tot, Reguant ha insistit que no es trenca res, per la seva part, respecte de Junts pel Sí. "Els acords muten", ha asseverat, abans de recordar que el mateix Carles Puigdemont (al qual no ha citat) va dir fa uns mesos que "amb una pròrroga pressupostària es poden fer coses".

Notícies relacionades

La diputada ha emplaçat Junts pel Sí a treballar per aconseguir un acord per als pressupostos del 2017, seguint la línia "de les últimes setmanes", és a dir, als preacords pactats, segons sempre els anticapitalistes, pel president amb Benet Salellas aquest cap de setmana

"Nosaltres i Junts pel Sí som dues forces diferents. I tenim un punt en comú, que és la independència i la ruptura amb Espanya", ha dit Reguant, que ha volgut desmentir també el tòpic que la llei més important a aprovar per un Govern són els pressupostos anuals. "La llei més important d'aquesta legislatura serà la de transitorietat jurídica", la que, 'de facto', serà una espècie de declaració velada d'independència. "Allà, com en la llei de creació de la seguretat social catalana (que ja ha entrat al registre), trobaran la CUP" , ha sentenciat Reguant.