Mikimoto: "És més interessant que hi hagi un independentista al Senat que no que no hi sigui"

El cap de llista de CDC al Senat lamenta que no s'hagi pogut forjar amb ERC una llista única per a les generals

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

El cap de llista de CDC al SenatMiquel Calçada (més conegut com a 'Mikimoto', l'àlies que va utilitzar als seus inicis a la ràdio i la televisió), ha defensat que la seva aposta per la independència de Catalunya no és incoherent amb la seva candidatura a la Cambra alta. "És més interessant que hi hagi un independentista al Senat que no que no hi sigui", ha assegurat en declaracions a RAC-1.

Segons la seva manera de veure-ho, és necessari que el secessionisme estigui present al Senat per poder "ajudar" el Govern català en un moment en què, ha considerat, l'Executiu central "menysprea" Catalunya cada divendres, en al·lusió a les decisió del Govern central de recórrer lleis catalanes que anuncia la portaveu, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El periodista ha explicat que quan li oferien programes en mitjans de la capital espanyola sempre els descartava perquè no té "cap vincle" amb la ciutat, però ha afirmat que ara li toca "remar" a favor del procés sobiranista, "posar-hi el coll" i "comprometre's" des de la política i a Madrid.

Notícies relacionades

Així mateix, Calçada assegurat que si Catalunya s'independitza abans dels quatre anys que dura la legislatura, ell deixarà l'escó.

LLISTA UNITÀRIA

D'altra banda, ha lamentat que CDC i ERC no s'hagin posat d'acord per concórrer en una llista unitària en aquests comicis després de la negativa dels republicans, que ja s'hi van oposar en les eleccions del 20-D. "Crec que haurien d'haver anat juntes a les eleccions. És un mantra que mai em cansaré de repetir", ha subratllat.