Bronca per la visita d'Otegi al Parlament

EL PPC acusa CDC de voler "promocionar" el líder d'EH Bildu

dcaminal33004943 arnaldo otegi  leader of the former basque indepen160301123804

dcaminal33004943 arnaldo otegi leader of the former basque indepen160301123804 / Alvaro Barrientos

1
Es llegeix en minuts

La visita al Parlament del líder d'EH BilduArnaldo Otegi, recentment excarcerat després de complir sis anys de condemna a la presó de Logronyo per pertànyer a l'entramat polític d'ETA, aixeca polseguera com ja va passar al Parlament Europeu. El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, ha denunciat que CDC vol convertir el Parlament en un plató de televisió “per promocionar l'etarra Otegi”. El líder d'EH Bildu mantindrà una reunió amb la presidenta de la comissió d'Exteriors de la Cambra catalana, Marta Pascal, també portaveu de Convergència.

Notícies relacionades

El dirigent popular ha manifestat que “ni CDC podria haver caigut tan baix, ni Otegi podria haver somiat mai tenir CDC com a agitador de la seva candidatura”. “En aquesta legislatura, només faltava Otegi al Parlament per desemmascarar i desprestigiar els partits independentistes”, ha afegit. “La radicalitat els ha portat als límits del que podem tolerar en democràcia, a donar veu en la institució que ens representa a tots a un causant del patiment de milers de famílies a Espanya”, ha sentenciat.

García Albiol ha enviat una carta a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en què li sol·licita que exigeixi a Pascal que “anul·li” la reunió amb Otegi per ser aquest “una persona condemnada per haver format part d'una organització criminal”, és a dir, d'ETA, que ha causat “milers de víctimes, moltes d'elles catalanes”. Albiol recorda, a més, que el líder 'abertzale' “no ha demanat perdó a les víctimes de la barbàrie”.