CDC recupera el nom de cara a les eleccions del 26-J

El partit va detectar que molts dels seus votants es van despistar el 20-D al no veure 'Convergència' a les paperetes, segons Mas

Les bases de CDC decidiran el 21 de maig si el partit es renova o dóna pas a una nova força

CDC recupera el nom de cara a les eleccions del 26-J

EFE / ALEJANDRO GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Artur Mas ha volgut prendre aquest dilluns el protagonisme davant la premsa a la tradicional roda de premsa després de l'executiva de CDC. Amb el president Puigdemont de 'tour' per Flandes i Brussel·les, Mas ha tornat a centrar els focus. I ho ha fet per explicar que la candidatura recuperarà el nom de 'Convergència' com a marca electoral i que ha convocat eleccions primàries per elegir el cap de llista el 21 de maig, la data escollida també per a la consulta a la militància sobre el procés de refundació.

Segons Mas, el partit va detectar que en els comicis del 20-D molts dels seus votants es van despistar al no veure 'Convergència' a les paperetes. CDC hi va concórrer sota el nom de Democràcia i Llibertat, en coalició amb Reagrupament Demòcrates de Catalunya, l'escissió sobiranista d'Unió.

Després de lamentar que ERC no accepti presentar-se a les eleccions del 26-J en una llista unitària "malgrat tenir un Govern i un grup parlamentari en comú", Mas ha detallat que Convergència va traslladar una proposta escrita als republicans que aquests, en el seu consell nacional de dissabte, van rebutjar. El president de CDC ha tornat a glossar les excel·lències de presentar-se junts els partits sobiranistes "en aquest moment de debilitat" de l'Estat, pel fracàs de la legislatura. "Sempre que hi hagi urnes s'ha de reforçar la unitat", ha sentenciat Mas, que ha advertit de la possibilitat, ja viscuda, que "cadascú vagi pel seu costat i venci un tercer. Al desembre va guanyar En Comú Podem".

La compareixença, en aquest Dos de Maig que marca el final de la més succinta legislatura del Congrés mai vista, ha servit a l'expresident per carregar contra els líders polítics espanyols, cosa que, alhora, i sibil·linament, ha posat en relleu el seu batejat 'pas a un costat' del mes de gener.

Per Mas, la nova convocatòria d'eleccions suposa "el fracàs fruit de la ineptitud i de la falta de generositat i de sentit d'Estat". Per Mas, "tot això té responsables, i són Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera".

EL 'SUPERDISSABTE'

Notícies relacionades

En clau interna, Mas ha avançat la pregunta que les bases convergents, militants i simpatitzants, hauran de respondre el 21 de maig, en el que el 'corpus' de comunicació del partit, sempre enlluernat per la política nord-americana, especialment en aquesta època de primàries, ha batejat com a 'superdissabte'.

Les opcions són dues: o bé apostar perquè CDC doni pas a una nova força o bé que s'executi una renovació del partit. O el harakiri i crear alguna cosa nova o la cirurgia i la reforma integral. Mas no s'ha volgut pronunciar sobre quina de les dues és la seva opció, cosa que ha apuntat que no tindrà problema a fer a partir del moment en què es traslladi la proposta de l'executiva al consell nacional del partit, dimecres que ve.