LES PORTADES DE LA PREMSA

Ciutadans desvia subvencions municipals a comptes del braç dret de Rivera

'La Razón' informa que Manuel Villegas es queda amb els diners per a les despeses dels regidors de C's

Ausbanc va estendre la seva trama d'extorsió a Amèrica des de Miami, assenyala l''Abc'

portadavanguardia2304

portadavanguardia2304

4
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

Ciutadans desvia les subvencions que cobra als ajuntaments de localitats de més de 50.000 habitants a uns comptes corrents controlats pel braç dret d'Albert Rivera. 'La Razón', diari molt pròxim a Mariano Rajoy, llança aquest dissabte una càrrega de profunditat sobre el partit liberal amb aquesta informació que encapçala la seva portada. Manuel Villegas, braç dret de Rivera, ha ordenat als seus regidors, segons aquest diari, que ingressin part dels diners que es reparteixen per a les despeses dels grups municipals en un compte del Banco Popular a Madrid assignat al número dos de Ciutadans.    

Els altres diaris obren les portades amb notícies diverses. La majoria dels de Barcelona, com EL PERIÓDICO, aposten per les informacions prèvies a la diada de Sant Jordi, mentre que dels rotatius de Madrid criden l'atenció, per variar, titulars referits a la corrupció, la malaltia que està corcant els fonaments de bona part de les principals institucions polítiques i empresarials del país i fastiguejant fins a tal punt els ciutadans que en les pròximes eleccions del 26-J poden arribar a castigar amb una abstenció rècord els partits polítics. La impotència davant la investidura presidencial es pagarà cara, encara que al final els beneficiats en poden ser els que s'han estat més quiets han durant aquests mesos estèrils i incerts. La baixa participació sol beneficiar els partits conservadors, segons coincideixen els politòlegs. 

LA 'CONQUISTA' D'AMÈRICA D'AUSBANC

'Abc' assegura que l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) va estendre a Amèrica la seva trama d'extorsió a través de Miami. L'alcalde d'aquesta ciutat, Tomás Regalado, revela que l'associació va costejar "tot" el seu viatge a Espanya el mes d'octubre de l'any passat i entitats financeres espanyoles han denunciat que Ausbanc bloicotejava la seva implantació al continent americà si es resistien al seu xantatge.

'El País' afegeix més novetats sobre l'associació presidida pel presumpte xantatgista Luis Pineda: els cinc advocats que componien la delegació a Catalunya d'Ausbanc han presentat la dimissió com a representants d'aquestes associació i no descarten emprendre mesures judicials per defensar la seva "honorabilitat". 

JUTGE ESTRELLA A LA PICOTA

'El Mundo' continua aportant dades de la investigació que va iniciar fa uns mesos al voltant de la jutge estrella de Podem Victoria Rosell, actualment diputada d'aquesta formació no precisament afí al diari d'Unidad Editorial. La notícia revela que el jutge encarregat d'investigar unes suposades irregularitats comeses per Rosell quan aquesta instruïa un sumari en què estava implicat el seu actual cònjuge ha remès ara al Tribunal Suprem un "informe demolidor" contra ella. El substitut de Rosell al jutjat de Las Palmas considera "inexplicable" la seva actuació com a jutge instructora, segons assegura el diari fundat per Pedro J. Ramírez.

40 ANYS DE 'AVUI'

La portada de l''Ara' està dedicada a la diada de Sant Jordi amb una expressiva foto d'un nen davant l'aparador d'una llibreria, al costat de dos verbs evocadors: "Llegir, estimar". 'El Punt Avui' destaca a la primera pàgina que una de les seves dues ànimes periodístiques, l''Avui', compleix 40 anys aquest 23 d'abril. Des d'aquest racó, la més gran enhorabona al primer diari escrit en llengua catalana des de la guerra civil i el desig que la seva fusió amb un altre rotatiu catalanista duri almenys 40 fèrtils anys més.   

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Berlín detecta irregularitats en 16 marques de vehicles"; "Obama alerta que la sortida de la UE debilitaria Londres"; "24 hores en vena, el viacrucis d'un teleaddicte. Un aclaparador catàleg de banalitats inunda la televisió a Espanya"; "Dimiteixen els advocats d'Ausbanc a Catalunya".

EL MUNDO

"El jutge envia al TS un informe demolidor contra Rosell"; "No és Mart, és Riotinto. La runa de l'antiga mina de Huelva s'han convertit en una maqueta del planeta vermell"; "L'alcalde de Londres es mofa d'Obama pel Brexit"; "Iglesias es disculpa: "Mai havia d'assenyalar un periodista"; "Cotino anirà al banc dels acusats pel frau de la visita del Papa".

ABC

"Ausbanc va estendre a Amèrica la seva trama d'extorsió des de Miami. L'alcalde de la ciutat reconeix que l'associació va costejar "tot" el seu viatge a Espanya l'octubre del 2015. Entitats espanyoles denuncien que Ausbanc boicotejava la seva implantació al continent americà si es resistien al seu xantatge".

LA RAZÓN

"C's desvia les subvencions dels ajuntaments a comptes que controla Villegas. Cessen el delegat a Múrcia per pagar despeses de la campanya amb fons de l'Assemblea"; "Granados després d'any i mig a la presó: "Encara no sé de què se m'acusa"; "El PSOE i Podem mantenen contactes de "baixa intensitat".

LA VANGUARDIA

"Un dissabte de novel·la. El sector del llibre espera confirmar les seves expectatives malgrat el Sant Jordi en festiu"; "L'Executiu refreda la via de diàleg amb Catalunya"; "Obama fa campanya contra el 'Brexit".

ARA

"Llegir, estimar".

EL PUNT AVUI

"Puigdemont: "Un estat no és fa prorrogant uns pressupostos autonòmics"; "40 anys de l'Avui".

EL PERIÓDICO

"Sant Jordi s'expandeix. Les roses i els llibres omplen els carrers amb l'amenaça de la pluja"; "La CUP deixa Colau sense pressupostos a BCN"; "Alemanya revisarà les emissions de 630.000 cotxes".

Notícies relacionades

EL CORREO

"La bici comença a ser un negoci. El seu auge a la ciutat, tot i no estar preparada encara per als pedals, afavoreix l'obertura de comerços"; "Xabier Sagredo, president de BBK: "No està en el nostre calendari en aquest moment la sortida a borsa de Kutxabank"; "La carrera per Europa ha reportat a l'Athletic 60 milions en cinc anys".