El Rei celebrarà dilluns i dimarts una ronda de contactes exprés

Sánchez i Rajoy tancaran l'últim intent del Monarca per trobar un candidat per a la investidura

icoy32542757 gra296  madrid  25 01 2016   el rey felipe vi  i  160125184200

icoy32542757 gra296 madrid 25 01 2016 el rey felipe vi i 160125184200 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts

La Casa del Rei ha fet pública aquest divendres l'agenda del Monarca, en què es detalla l'ordre de la ronda de contactes que celebrarà a principis de la setmana que ve amb l'objectiu de recollir dels partits si hi ha opcions per a un nou ple d'investidura o bé no queda més remei que convocar noves eleccions.

L'ordre, com en les dues anteriors rondes, és de més petit a més gran en representació. Així, dilluns a les 10 hores començarà les reunions amb Felip VI el representant de Nova Canàries, Pedro Quevedo, i el seguiran els de Fòrum Astúries, Coalició Canària i UPN. A la tarda, estan previstos els contactes amb Izquierda UnidaPNBEn Marea i Democràcia i Llibertat. Per dimarts, doncs, queden la resta: Joan Baldoví (Compromís), Xavier Domènech (En Comú Podem), Albert Rivera (Ciutadans), Pablo Iglesias (Podem), que aniran a la Zarzuela al matí, i a la tarda, Pedro Sánchez (PSOE) i Mariano Rajoy (PP), que tancarà la ronda a les 17.30 hores.

ERC EH Bildu han tornat a declinar la seva participació en aquesta ronda.

RONDA EXPRÉS

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, les consultes del Rei tindran un format exprés, en lloc d'ocupar tota una setmana com va passar amb les dues rondes anteriors.

Una vegada s'acabi l'audiència amb Rajoy, es comunicarà el resultat de les reunions, segons ha confirmat a l'agència Europa Press un portaveu de la Zarzuela. Després de convocar aquesta última ronda, Felip VI ja va deixar clar que només escolliria un candidat per formar Govern si aquest comptava amb els suports necessaris, cosa que ara com ara sembla impossible.