LA COMPLEXA INVESTIDURA

Mariano Rajoy refreda la seva anunciada trucada a Pedro Sánchez

El president en funcions contactarà amb el líder del PSOE sols si detecta un canvi d'actitud

jrico33573561 gra093  vitoria  17 4 2016   el vicesecretario de 160417182121

jrico33573561 gra093 vitoria 17 4 2016 el vicesecretario de 160417182121 / David Aguilar

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoyhavia anunciat que trucaria per telèfon al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, passada la Setmana Santa per intentar desencallar la investidura. Però a falta de dues setmanes perquè expiri el termini legal per formar Govern, d'aquest contacte no hi ha hagut ni rastre. I pel que ha advertit aquest diumenge el PP, el líder popular no està disposat a despenjar el telèfon els pròxims dies. El vicesecretari del partit Javier Maroto ha condicionat la trucada a un canvi d'actitud del líder socialista, és a dir, que aixequi el veto que manté al PP des de l'endemà de les eleccions.

"En el primer segon en què detectem que Sánchez abandona el bloqueig, hi haurà un pont per compondre aquest Govern", ha afirmat Maroto, supeditant amb això la trucada de Rajoy a aquest gir del líder del PSOE. Els partits polítics entren aquest dilluns en la setmana decisiva, ja que el següent dilluns, dia 25, el Rei iniciarà l'última ronda de contactes per proposar un candidat o, si més no, constatar la investidura fallida i posar rumb a la repetició de les eleccions, el 26 de juny.

EL 'CAS SORIA'

Notícies relacionades

El segon sembla ara mateix el més plausible tenint en compte que les posicions de les forces polítiques segueixen encallades, mentre el PP intenta eludir el 'cas Soria''cas Soria' i Podem mobilitza les bases, que aquest cap de setmana han participat en la consulta sobre el pacte del PSOE amb Ciutadans. Contrarellotge, el PP segueix oferint a socialistes i 'taronges' la gran coalició, mentre que Sánchez sosté que no tira la tovallola per aconseguir l'abstenció de Podem en un Govern de minoria amb el partit de Albert Rivera.

Després del silenci sepulcral de Rajoy de dissabte, Maroto ha parlat aquest diumenge de la renúncia de José Manuel Soria per la seva aparició en els 'papers de Panamà' per defensar que ha sigut una "decisió ràpida, eficaç i encertada", compartida "sense fissures al Govern i al PP".