Ciutadans trenca relacions amb el PP de Granada i estudia una moció de censura

El PSOE aprofita l'últim cas de corrupció conservador per reclamar un pacte a Podem que desallotgi Rajoy

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Ciutadans ha anunciat aquest dimecres la seva intenció de trencar "tota relació i comunicació" amb el PP a l'Ajuntament de Granada, després de la detenció del seu alcalde, José Torres Hurtado,José Torres Hurtado i l'interrogatori a la regidora d'Urbanisme, Isabel Nieto, per autoritzar un centre d'oci en una zona verda. El partit taronja, segons ha explicat el diputat i portaveu al consistori, Luis Salvador, està estudiant fins i tot promoure una moció de censura contra el regidor.

Notícies relacionades

Precisament Ciutadans va retirar el seu suport a Torres Hurtado, amb què va firmar un acord de 50 punts a l'inici de la legislatura municipal, després que el seu regidor d'Urbanisme es negués a deixar el seu càrrec arran de la seva imputació per prevaricació urbanística.

El PSOE ha sigut més caut, però ha assegurat que, si es confirmen les acusacions, demanarà "immediatament" la dimissió de l'alcalde. En clau espanyola, el seu secretari de política federal, Antonio Pradas, als passadissos del Congrés, ha aprofitat el nou escàndol que afecta el PP per reclamar a Podem que permeti que el seu partit desallotgi Mariano Rajoy de la Moncloa. "Encara hi ha temps perquè un govern tacat de corrupció passi a l'oposició a regenerar-se", ha afirmat.