MESURES PER A LA PRÒXIMA LEGISLATURA

Rajoy proposa que la jornada laboral s'acabi a les sis de la tarda

També suggereix canviar el fus horari perquè Espanya tingui el de Greenwich, com Portugal i el Regne Unit

GRA075. SEVILLA, 02/04/2016.- El líder del PP y presidente del Gobierno en funciones, Mariano Rajoy (c), acompañado por la secretaria general del partido, María Dolores de Cospedal, y el presidente del PP-A, Juanma Moreno, durante la Convención del PP sobre el pacto social que se celebra hoy en Sevilla. EFE/José Manuel Vidal

GRA075. SEVILLA, 02/04/2016.- El líder del PP y presidente del Gobierno en funciones, Mariano Rajoy (c), acompañado por la secretaria general del partido, María Dolores de Cospedal, y el presidente del PP-A, Juanma Moreno, durante la Convención del PP sobre el pacto social que se celebra hoy en Sevilla. EFE/José Manuel Vidal / EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern en funcions i del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dissabte fins a cinc mesures per a la "pròxima legislatura" entre les quals hi ha promoure un acord polític perquè la jornada laboral a Espanya, "amb caràcter general", s'acabi a les sis de la tarda.

1. ACABAR LA JORNADA A LES SIS

Acord polític perquè la jornada laboral a Espanya, "amb caràcter general", s'acabi a les sis de la tarda. Per fer-ho, primer s'haurà d'arribar a un acord amb els agents econòmics i socials, encara que no afectaria ni els serveis públics ni les empreses que disposin de diversos torns, com el de tarda o el de nit.

2. BANC D'HORES

Creació d'un banc d'hores per facilitar la conciliació. Aquest sistema consistiria a introduir en els convenis laborals una sèrie d'hores per facilitar a homes i dones les tasques de conciliació com anar a reunions a les escoles, "sempre que es justifiquin els motius" per a aquesta conciliació.

3. SEGELL DE QUALITAT

La posada en marxa d'un segell o certificat de qualitat per a les empreses amb horaris racionals, que a més tindran beneficis fiscals. El segell s'atorgaria a aquelles empreses que flexibilitzin els horaris d'entrada i de sortida dels seus treballadors, que disposin de guarderies o que, per exemple, incorporin el teletreball social.

Amb aquests "segells", les empreses distingides "tindran prestigi i beneficis fiscals", tal com ha explicat Rajoy durant la seva intervenció en la clausura de la convenció, en què també ha participat el president del PP-A, Juanma Moreno.

4. HORARI CANARI

Canvi de fus horari perquè Espanya tingui el del meridià de Greenwich, com Portugal i el Regne Unit.

Notícies relacionades

5. MÉS PERMÍS DE PATERNITAT

Augmentar en 10 dies més els permisos de paternitat a pares discapacitats que tinguin fills amb discapacitat.