El Govern català, contundent: "No hi haurà noves retallades socials"

Munté critica que la Generalitat hagi de passar "una revalida quinzenal" sobre el seu independentisme

Nega conèixer qualsevol gestió de Rajoy per veure's amb Puigdemont

Neus Munté a l’arribar a la reunió del Govern al Palau de la Generalitat. 

Neus Munté a l’arribar a la reunió del Govern al Palau de la Generalitat.  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern català ha sigut aquest dimarts contundent i ha reiterat que en els pressupostos d'aquest 2016, que ara s'estan redactant i falta per veure si seran aprovats, no hi haurà noves retallades en les partides socials. La portaveu de l'Executiu català, Neus Munté, ha respost així a les paraules del líder del PP català, Xavier García Albiol, que ha asseverat unes hores abans que el Govern ha presentat al Ministeri d'Hisenda un pla de retallades. Munté ha diluït la importància d'aquest presumpte ajust.

"Es tracta d'un procediment estipulat per accedir al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). És, doncs, un requeriment previ, de caràcter tècnic, de la mateixa manera que l'Estat ha de fer el mateix amb les instàncies europees", ha explicat Munté. Aquest tràmit, encaminat a demostrar que es complirà amb l'objectiu de dèficit, no obstant, no ha sigut detallat per la portaveu. 

Sobre el que ha expressat el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, en una entrevista radiofònica respecte de la seva intenció de mantenir una reunió amb el president, Carles PuigdemontCarles Puigdemont, Munté ha afirmat que el Govern no té cap constància que s'hagi produït algun tipus de gestió en aquest sentit.

La portaveu ha tornat a carregar contra la moció parlamentària de la CUP que exigeix el compliment de la resolució aprovada el 9 de novembre, és a dir, que comenci a executar l'anomenada desconnexió de l'Estat. Munté s'hi ha mostrat contrariada perquè el Govern hagi de passar "una revàlida cada 15 dies" sobre el seu compromís amb la independència i ha afirmat que l'Executiu "està fent la feina i, el que és més important, té la voluntat de finalitzar-la", ha afirmat Munté que, amb tot, no veu en perill el pacte d'estabilitat parlamentària entre Junts pel Sí i la CUP: "El pacte es manté, res fa pensar el contrari".

DEBAT SOBRE LA PROSTITUCIÓ

Notícies relacionades

Quant al debat obert per l'Ajuntament de Barcelona sobre la regulació de la prostitució, Munté ha asseverat que el Govern no té decidit una posició sobre la conveniència o no de regular aquesta activitat. S'està, ha dit, en fase d'estudi i ha avançat que qualsevol decisió que es prengui implicarà diverses conselleries.

El que sí que s'ha activat, ha ponderat la portaveu, canviant de tema i arran dels atemptats gihadistes a Europa, causats per ciutadans europeus que han patit un progressiu procés de radicalització, és un protocol a les escoles encaminat a detectar conductes extremistes entre els alumnes catalans.