SENTÈNCIA JUDICIAL

Multa de 4.320 euros a Rita Maestre, regidora d'Ahora Madrid, per assaltar una capella

La jutge la condemna per ofendre els sentiments religiosos

La togada l'eximeix de pagar les costes a les dues acusacions populars

jgblanco32842563 gra032  madrid  18 02 2016   la portavoz del ayunt160218120753

jgblanco32842563 gra032 madrid 18 02 2016 la portavoz del ayunt160218120753 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

Rita Maestre, regidora d'Ahora Madrid, ha sigut condemnada aquest divendres a pagar una multa de 4.320 euros per assaltar una capella de la Universitat Complutense el març del 2011. La jutge ha tipificat aquests fets com de delicte d'ofensa als sentiments religiosos i ha optat per imposar-li una multa en lloc de castigar-la amb un any de presó com van sol·licitar el fiscal i les acusacions Centro de Estudios Jurídicos Tomás Moro i la ultradretana Alternativa Española.

La jutge declara provat que Maestre va entrar a la capella amb un grup de dones on van llegir un manifest contra l'Església catòlica per la seva posició sobre les dones i que ella es va treure la samarreta i es va quedar en sostenidors mentre altres dones es despullaven de cintura en maunt dues més es besaven.

La magistrada rebutja que aquesta protesta no tingués intenció d'ofendre els sentiments religiosos, com va manifestar la regidora durant el judici. I replica a la regidora que va manifestar en el judici que "un tors nu no ha de ser ofensiu". No obstant, la togada afirma que depèn del "lloc i de les circumstàncies" i que aquest acte "es va realitzar en una capella amb culte consagrat".

Així mateix, descarta que la regidora s'unís al grup de protesta "per mera casualitat", com va manifestar la regidora. La togada cita el capellà de l'Església, que ha manifestat que Maestre "va participar activament en la protesta". La regidora va admetre en la vista que es va unir a les altres dones i que es va quedar en sostenidors a la capella. La protesta va ser filmada per un dels assistents al temple.

Notícies relacionades

La jutge, no obstant, ha optat per castigar aquesta conducta amb una multa davant la falta d'antecedents penals de Maestre. I li imposa el pagament de la meitat de les costes del judici, però l'eximeix de pagar les despeses de les acusacions particulars. L'altre acusat, Héctor Meleiro, ha sigut absolt per falta de proves.

La sentència pot ser recorreguda en 10 dies davant l'Audiència Provincial de Madrid. La condemna no comporta pena d'inhabilitació per això Maestre podrà seguir exercint de regidora.