Homs parafraseja Ortega y Gasset: "Espanya és un invent de Castella i Castella se'l carregarà"

El diputat de Democràcia i Llibertat es mostra partidari de desplegar "estratègies de seducció" per convèncer més catalans a favor de la independència

rjulve33009080 madrid  1 03 2016  francesc homs  dl   en el congr160301190743

rjulve33009080 madrid 1 03 2016 francesc homs dl en el congr160301190743 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

"Vèncer és un verb dels unionistes, que sempre acaben imposant. Però convèncer és una altra filosofia, requereix capacitat de seduir i d'acreditar-ho democràticament", ha subratllat Francesc Homs, que parafrasejant José Ortega y Gasset ha assegurat que "Espanya és un invent de Castella, i Castella se'l carregarà".

El diputat de Democràcia i Llibertat s'ha referit d'aquesta manera a les tensions que genera el desafiament sobiranista a Espanya, i ha posat com a exemple que a la primera sessió ordinària del Congrés, al primer punt de l'ordre del dia, constava el debat d'una moció sobre la unitat d'Espanya. "Van estar a punt de no posar-se d'acord en una cosa en què estan d'acord", ha ironitzat, i ha assegurat que tot plegat l'ha fet arribar a la conclusió que "Espanya és un invent de Castella i que Castella se'l carregarà".

Notícies relacionades

El filòsof madrileny es va preguntar en la seva obra 'España invertebrada' els motius del separatisme català i basc, i considerava que eren "moviments artificiosos" provocats per "uns quants homes, moguts per cobdícies econòmiques, per supèrbies personals i per enveges més o menys privades". A més, afirmava que "Espanya és una cosa feta per Castella", per recalcar que només "caps castellans" eren capaços de comprendre la història d'Espanya.

ESTRATÈGIES DE SEDUCCIÓ

Per una altra part, Homs s'ha mostrat partidari de desplegar "estratègies de seducció" per "convèncer" més catalans perquè votin a favor de la independència. "La independència està a l'abast", ha assegurat després de retreure a determinats sectors independentistes, dels quals ha exclòs ERC, la seva "renúncia a convèncer més gent". Així mateix, ha desmentit que CDC estigui fent marxa enrere en la seva aposta per la independència.