el mapa polític espanyol

El baròmetre polític d'Espanya d'EL PERIÓDICO, al detall i en obert

La suma del PP i Ciutadans es quedaria a només quatre escons de la majoria absoluta

El diari publica les dades i les tabulacions del sondeig del GESOP

sondeocat

sondeocat
sondeo1320

/

1
Es llegeix en minuts

El baròmetre polític d'Espanya després de la no-investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, publicat aquest 10 de març, indica que el centredreta sortiria reforçat si es repetissin les eleccions. El sondeig del GESOP per a EL PERIÓDICO mostra que la suma del PP i Ciutadans es quedaria a tan sols quatre diputats de la majoria absoluta. El partit taronja guanyaria 20 escons al Congrés a costa d'erosionar la formació que lidera Mariano Rajoy. El partit de Rivera podria prendre-li el tercer lloc a Podem, que perd força en benefici d'IU. Per la seva banda, el PSOE mantindria el resultat del 20-D.

Segons l'enquesta, el tripartit PP-PSOE-Ciutadans és el pacte preferit pels espanyols. A més, gairebé la meitat dels votants populars creuen que Rajoy hauria de fer un pas enrere al partit. Del sondeig també se'n desprèn que el 60% dels espanyols culpen el president en funcions de la corrupció del PP.

Notícies relacionades

Respecte a Catalunya, el moviment més significatiu que reflecteix l'enquesta és que Democràcia i Llibertat, la marca de CDC, encara no ha tocat fons i passaria de 8 a 6 o 7 escons. En canvi, Esquerra podria repetir els nou diputats actuals o fins i tot sumar el desè. En intenció directa de vot (el vot sense 'cuina'), En Comú Podem continua al capdavant, seguit del PSC Ciutadans.

DADES I TABULACIONS

EL PERIÓDICO publica la base de dades i les tabulacions del baròmetre polític d'Espanya del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) d'aquest març. Com ja és tradició, i per contribuir a la transparència de les enquestes publicades al diari, EL PERIÓDICO difon les dades del sondeig al complet i en obert. Aquestes són les dades del baròmetre polític d'Espanya al març. I també les tabulacions del sondeig en format PDF.