CDC ofereix a Sánchez estabilitat a canvi del referèndum

El representant convergent planteja al PSOE un diàleg "sense vetos"

El PNB demana al candidat socialista una proposta sobre Euskadi i Catalunya

Homs a Sánchez: estabilitat a canvi del referèndum català. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El representant de Democràcia i Llibertat (la marca de CDC en les últimes eleccions generals), Francesc Homs, ha aprofitat el segon debat d'investidura per reiterar i reforçar la seva oferta de pacte al candidat socialista, Pedro Sánchez, per garantir que existeixi un Govern de canvi a Espanya a canvi que se celebri el referèndum d'autodeterminació a Catalunya. "Estem disposats com a contrapartida d'un referèndum a Catalunya a donar a Espanya que hi hagi un Govern, estem disposats a aquesta contrapartida", ha apuntat Homs en un discurs molt temperat.

El dirigent sobiranista ha instat de nou Sánchez que prengui la iniciativa, i ha ofert un diàleg sense línies vermelles: "El que plantejo i hem de posar dilluns sobre la taula és res de vetos, disponibilitat al diàleg i capacitat si n'hi ha d'intentar arribar a acord". En el discurs, Homs ha combinat aquesta oferta amb la fermesa en defensa de l'independentisme.

Per la seva part, Aitor Esteban, del PNB, ha recordat a Sánchez que "existeix un problema institucional a l'Estat" en relació amb Euskadi i Catalunya. Esteban li ha reclamat que tingui un projecte per a aquestes societats que "se senten diferents".