Espanya descobreix Gabriel Rufián

La intervenció del republicà aixeca polèmica a l'hemicicle i incendia la xarxa

El dirigent d’Esquerra Republicana de Catalunya, Gabriel Rufián, ha aprofitat la seva intervenció per fer una declaració de principis. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si Andy Warhol tenia raó i tothom té 15 minuts en la seva vida de popularitat, a Gabriel Rufián n'hi queden 10, aquest divendres només ha esgotat els cinc que li ha permès el president del Congrés Patxi López, i vist el rendiment d'aquest efímer temps es pot assegurar que el que li queda el convertirà en una de les estrelles del Congrés. La seva intervenció en la prèvia de la segona votació de la investidura de Pedro Sánchez ha causat un verdader incendi a la xarxa, especialment fora de Catalunya on la figura del republicà és, excepte alguns programes de televisió i alguna picabaralla amb Joaquin Leguina, desconeguda.

Notícies relacionades

En un discurs en què ha recuperat molts dels 'èxits' de campanya pronunciats camí del 20-D, Rufián ha carregat especialment contra Ciutadans, partit al qual ha titllat de "dreta 'cool', 2.0 i marca blanca del PP", valent-se per fer-ho de la de Mercadona. No només això, ha encès la metxa a un incendi (juntament amb la inexperiència de Patxi López) a l'afirmar que el partit taronja es va retirar del Parlament abans de condemnar el franquisme al Parlament. Ha callat, això sí, que Ciutadans, amb posterioritat, sí que ha condemnat el règim dictatorial espanyol.

Tot plegat ha fet que Twitter s'omplís de missatges preguntant-se qui era un Rufián que s'ha presentat davant tot Espanya amb un missatge, sens dubte, provocador: "Sóc el que vostès anomenen un xarnego i sóc independentista".