Puigdemont es reuneix amb la CUP per intentar acostar posicions sobre ATLL

La trobada no aconsegueix, de moment, evitar que la CUP faci perdre a JxSí una votació sobre la gestió de l'aigua

En la reunió hi ha participat el vicepresident Junqueras i Jordi Turull, de Junts pel Sí

dcaminal33004554 govern bertran160301102329

dcaminal33004554 govern bertran160301102329

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Reunió al més alt nivell al Parlament per part del president Carles Puigdemont amb el vicepresident Oriol Junqueras i el cap parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, amb els seus socis parlamentaris de la CUP per intentar trobar una posició conjunta sobre la gestió de l'aigua i la venda d'Aigües Ter Llobregat. I és que en el ple parlamentari que ha començat aquest matí es votarà una proposició de llei del PDC (així com una proposta de Ciutadans) crítica amb la gestió del Govern català en què el grup del Govern podria quedar en minoria si la CUP avala el text totalment o parcialment. Fonts de Junts pel Sí admeten que, si no canvia res en les pròximes hores, el seu soci anticapitalista els deixarà en minoria al Parlament.

Notícies relacionades

Després de la reunió no hi ha hagut declaracions dels participants, ni per part del Govern ni de la CUP. La proposta del PSC planteja tornar a gestionar directament els béns i les instal·lacions de titularitat de la Generalitat que integren la xarxa Ter Llobregat i que el Govern constitueixi una societat mercantil íntegrament participada per la Generalitat, que seria l'encarregada d'aquesta gestió. I proposa que de forma transitòria, fins que es faci marxa enrere en la privatització, sigui l'Agència Catalana de l'Aigua la que presti aquest servei.

A més, la moció que demà es votarà, a proposta de Ciutadans, reclama a la Generalitat presentar un informe sobre les circumstàncies de la venda d'ATLL, així com l'escenari si finalment la justícia obliga a rescindir el contracte de venda a Acciona, que inclogui l'import ja abonat per l'adjudicatari i una estimació de les indemnitzacions establertes en el plec de condicions i "l'anàlisi de l'escenari en cas que es confirmin les conclusions de l'Oficina Antifrau que considera que el contracte podria rescindir-se per incompliment per part de l'adjudicatari de les clàusules del contracte".