CAMÍ DE LA INVESTIDURA

Rajoy a Rivera: "Saps que sempre estic a la teva disposició"

El president en funcions li comunica per carta al líder de C's que no firmarà cap pacte amb el PSOE, que té l'objectiu de fer fora el PP

 

  / AGUSTÍN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha comunicat per carta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que no se sumarà a l'acord que aquest ha subscrit amb el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, que té com a "únic objectiu fer fora el PP del Govern".

A la carta, Rajoy, que respon a la que li va remetre el líder de la formació taronja, li diu que té perfecte dret a pactar amb Sánchez, li demana que comprengui que no se sumi a aquest acord i l'informa que no ha sigut convidat pel líder dels socialistes a fer-ho.

La carta íntegra és la següent:

"Estimat Albert:

Agraeixo molt la carta que m'has remès. N'hi hauria hagut prou -com fins ara- amb una trucada telefònica. Saps que sempre estic a la teva disposició.

Em dius que has arribat a un acord amb el secretari general del PSOE per votar la seva candidatura a la Presidència del Govern. Tens perfecte dret a fer-ho.

Espero que comprenguis que jo no em sumi a aquest acord, que no pugui subscriure aquest contracte d'adhesió i que, per tant, no recolzi el teu candidat.

Entre altres raons, perquè no he sigut convidat per ell a fer-ho. No cal que et recordi totes les vegades que ell mateix ha dit públicament que no està disposat a demanar, ni a acceptar, el suport del Partit Popular, sinó que està buscant -com tu saps- el suport o l'abstenció de Podem.

Encara més, el seu únic objectiu -segons ell mateix ha assenyalat- és fer fora el Partit Popular del Govern. I el seu programa no és altre que derogar tota la tasca que el Govern ha portat a terme en aquests últims anys i que, entre altres coses, ens han portat a ser el país que lidera el creixement i la creació d'ocupació entre les principals nacions de la zona euro.

Comprendràs que, sent el Partit Popular el més votat a Espanya, se'm faci molt difícil explicar als votants del meu partit -als quals em dec- que doni suport a qui no ha guanyat, per derogar tot el que el meu Govern ha fet i substituir-ho pel programa del PSOE.

Saps que sempre estic a la teva disposició, i com que has llegit la meva proposta i et sembla interessant, espero que -si Podem no acaba sumant el seu suport al teu per investir Pedro Sánchez- puguem treballar junts en l'ampli Govern de coalició que et vaig proposar tres dies després de les eleccions i que et va semblar molt raonable; cosa que jo et vaig agrair profundament.

Notícies relacionades

Una forta abraçada,

Mariano Rajoy Brey”