Puigdemont creu que el pacte PSOE-C's "enquista" el conflicte amb Catalunya

Admet que un referèndum pactat amb l'Estat paralitzaria el full de ruta independentista

Sosté que el 'cas Pujol' no afecta la Generalitat ni Convergència

abertran32928118 entrevista a carles puigdemont en el programa hoy 160225105420

abertran32928118 entrevista a carles puigdemont en el programa hoy 160225105420

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que l'acord entre el PSOE i CiutadansPSOE i Ciutadans és legítim però “és un pacte bastant impossible perquè no suma per cap costat" i "crea fronteres” que eviten que es pugui ampliar. En relació amb el conflicte sobiranista, segons Puigdemont, el pacte PSOE-C's contribueix a "enquistar alguns dels problemes que té Espanya i en particular la seva relació amb Catalunya”. El president ha qualificat de “simple enunciat” la proposta federal que inclou l'acord entre socialistes i Podem. “De moment només hem assistit a anuncis, el federalisme es demostra federant”, ha subratllat.

En una entrevista a la Cadena Ser, Puigdemont ha elogiat la proposta de referèndum de Podem fins al punt d'afirmar que si el futur Govern d'Espanya oferís aquesta consulta, es paralitzarà l'actual full de ruta independentista: “Si l'estratègia és referèndum, tots d'acord a fer el referèndum”.

En relació amb la suspensió de les atribucions de la Conselleria d'Exteriors per part del Tribunal Constitucional o sobre les tres lleis de ruptura que emanen de la declaració sobiranista anul·lada pel mateix TC, Puigdemont ha mantingut la intenció de complir amb el mandat del Parlament i el seu programa de govern: “Quan acabi el mandat he de presentar un full de serveis d'acord amb el que el Parlament va aprovar”.

Notícies relacionades

Amb tot, ha tornat a admetre que en aquesta legislatura no es proclamarà la independència. “No hi haurà proclamació de la independència sense que hi hagi una pantalla democràtica, això és vot de la gent, això és més del 50%, en això treballem. En aquesta legislatura haurem de tirar endavant les lleis que ens hem compromès a tirar endavant”, ha explicat.

LA CORRUPCIÓ

El president també s'ha referit als casos de presumpta corrupció a CDC afirmant que “és precipitat treure conclusions”. I en relació amb el ‘cas Pujol’ que afecta la família de l'expresident i fundador de Convergència, Puigdemont ha assegurat que no tenen “res a veure amb el Govern i el partit, afecta la seva família. Ni el Govern ni el partit evadeixen impostos”.