Mariano Rajoy: "El pacte de PSOE i Ciutadans no serveix per a res"

El president del Govern en funcions assegura que l'acord entre Pedro Sánchez i Albert Rivera "ni és d'investidura ni és de govern"

Retreu als dos partits que no s'ocupin dels "verdaders problemes" dels espanyols

lpuig32915607 gra052  madrid  24 02 2016   el jefe del ejecutivo160224110247

lpuig32915607 gra052 madrid 24 02 2016 el jefe del ejecutivo160224110247 / Diego Crespo

2
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

"No serveix per a res". Així de rotundament ha descrit el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, l'acord d'investidura a què van arribar aquest dimarts el PSOE Ciutadans, un pacte que tots dos partits formalitzaran aquest dimecres al Congrés dels Diputats. En una entrevista a Antena 3, Rajoy ha subratllat l'evident falta de suports per tirar endavant la investidura de la suma dels 90 diputats socialistes i els 40 del partit taronja, després que Podem ratifiqués que votarà 'no' a aquesta fórmula (ERC Democràcia i Llibertat també s'hi oposarien).

"No és ni un pacte d'investidura ni un pacte de govern", ha afirmat, alhora que ha destacat que aquest acord tampoc permetria fer la reforma constitucional que proposa Albert Rivera (farien falta necessàriament els vots del PP, ja que s'hauria d'aprovar amb la ratificació de tres quartes parts dels diputats).

Així mateix, el líder dels conservadors ha mostrat la seva sorpresa per "l'entusiasme" del president de Ciutadans per recolzar els socialistes. "Ja ha pres partit, van nomenar president del Parlament Patxi López i ara recolzaran Pedro Sánchez com a president del Govern", ha recalcat.

ELS PROBLEMES D'ESPANYA

Sobre els detalls que s'han conegut del pacte entre el PSOE i C's, Rajoy ha considerat que no se centren en els "verdaders problemes" dels espanyols. "No parlen d'ocuapció, de competitivitat, de què farem per mantenir la recuperació econòmica, de les pensions, de la sanitat, de finançament públic, de lluita contra el terrorisme o de la unitat d'Espanya", ha assegurat abans de dir: "És poc seriós".

Igualment, s'ha mostrat en contra de la supressió de les diputacions perquè suposaria "deixar en una situació molt complicada la gent que viu en pobles petits". Rajoy, que va ser president de la Diputació de Pontevedra, ha assegurat que són les administracions més sanejades i que la distribució del territori en comarques seria "molt més car" i suposaria augmentar la "duplicitat de serveis". Respecte dels aforaments, sí que s'ha mostrat disposat a parlar i a eliminar els que siguin prescindibles.

Notícies relacionades

El president del Govern central ha insistit que manté la seva proposta per configurar un govern liderat pel PP "amb algun tipus d'entesa amb el PSOE i Ciutadans". I ha assegurat que si Sánchez no aconsegueix ser investit, ell intentarà aconseguir els suports necessaris per presentar-se a la investidura, encara que ha admès que podria no aconseguir-ho i s'hauria d'anar a eleccions.

Per últim, Rajoy s'ha mostrat totalment en contra que s'elegeixi un president independent per liderar el Govern. Al seu parer, és un "disbarat" perquè aquest president no comptaria amb el suport dels ciutadans, sinó de les "elits".