Querella contra el jutge i la fiscal que van empresonar els titellaires

El partit Contrapoder els acusa d'haver pres una resolució injusta tot i saber que ho era

jjubierre27109852 madrid 01 09 2014   esta manana han llegado a la a160211122646

jjubierre27109852 madrid 01 09 2014 esta manana han llegado a la a160211122646

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El partit Contrapoder ha presentat davant el Tribunal Suprem una querella contra el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno i la fiscal Carmen Monfort per la decisió de decretar presó cautelar contra els dos titellaires detinguts a Madrid divendres passat. L’alt tribunal decidirà ara si admet a tràmit la querella per prevaricació, és a dir, per prendre una resolució injusta sabent-ho.

Moreno va acceptar la petició de la fiscalia i va dictar presó contra Raúl García, de 34 anys, i Alfonso Lázaro, de 29, després de ser arrestats diumenge acusats d’enaltiment del terrorisme i incitació a l’odi. Tots dos estaven representant La bruja y don Cristóbal, programada pel consistori de Madrid amb motiu del Carnaval, i en què un guinyol penjava al coll d’un altre un cartell amb el lema 'Gora Alka-ETA'. El jutge va considerar justificada la presó a l’apreciar risc de fuga i reiteració delictiva, decisió que va revocar aquest dimecres a l’excarcerar els titellaires.

Notícies relacionades

Fonts del Suprem consideren improbable que la querella sigui admesa. Si ho és, no seria la primera a la qual s’enfronta el jutge Moreno, que entre 1974 i 1983 va ser policia. En aquella època, va intervenir en el cas d’un disminuït psíquic acusat d’assassinat frustrat. La prova de càrrec va ser una identificació per un testimoni en una suposada roda de reconeixement. L’acusat va ser condemnat a 12 anys.

Anys més tard, el Suprem va ordenar anul·lar la condemna al considerar provat que Moreno i un altre policia van afirmar falsament que el testimoni havia reconegut l’acusat en una roda de reconeixement. En el judici, el testimoni va assegurar que quan va anar a comissaria el detingut estava sol, il·luminat per un flexo. A més, va explicar que el van instar a firmar la diligència perquè «no importava que no estigués segur del reconeixement». 

Temes:

Teatre