REACCIONS

Suport teatral als titellaires

El director del TNC, Xavier Albertí, i l'actor Manel Barceló se solidaritzen amb els artistes acusats a Madrid d'enaltir el terrorisme

fcasals32712547 icult el professor bernhardi foto may zircus160208134307

fcasals32712547 icult el professor bernhardi foto may zircus160208134307

1
Es llegeix en minuts
ANNA ABELLA / BARCELONA

“Els titellaires tenen la responsabilitat de posar el dit en totes les ferides possibles”, ha opinat aquest dilluns el director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Xavier Albertí, durant la presentació del muntatge ‘El professor Bernhardi’, el clàssic del 1912 d'Arthur Schnitzler.

Notícies relacionades

En relació amb l'acusació d'enaltiment del terrorismeenaltiment del terrorisme contra dos titellaires a Madrid, Albertí, que ha aclarit que no coneix l'obra, creu que la seva “única voluntat era la de millorar la consciència ideològica dels ciutadans”. 

També Manel Barceló, un dels protagonistes d'‘El professor Bernhardi’ presents en la roda de premsa, ha mostrat la seva solidaritat amb els artistes de la companyia Títeres desde Abajo. “En tot cas podria condemnar-se l'obra per no ser per a un públic determinat. Però fer-ho per utilitzar la llibertat d'expressió perquè van jugar a barrejar les paraules Al-Qaida i ETA demostra que el jutge no ho ha entès”. Per Barceló, amb tots els “escàndols que hi ha en aquest país a tots els nivells la imposició de la llei mordassa impedeix expressar-se”. Per això, està bé, ha afegit, que el teatre “provoqui el debat entre la cultura i els usuaris de la cultura”.