COORDINADOR POLÈMIC

Dimiteix el líder de Ciutadans a Lleó per tuits masclistes

"La majoria de les denúncies per violència de gènere són falses", havia tuitejat Sadat Maraña

sadat

sadat

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La plaga del masclisme segueix provocant víctimes. Més de 1.000 dones han mort a Espanya els últims 15 anys per la violència de gènere. Són més víctimes que totes les generades pel terrorisme. La tasca de sensibilització en aquest àmbit és fonamental perquè les dones s'atreveixin a denunciar aquests casos.

Notícies relacionades

Com assenyalava la jutge Francisca Verdejo en el reportatge 'El masclisme mata''El masclisme mata de 'Salvados', les denúncies falses només representen un 1,7%. Tot i així hi segueix havent gent que alimenta aquesta llegenda urbana. "Ho diuen els mateixos guàrdies civils: la majoria de les denúncies per violència de gènere són falses", tuitejava Sadat Maraña, fins dimecres líder de Ciutadans a Lleó. Després que el 'Diario de León' destapés una sèrie de tuits masclistes de Maraña, aquest els va esborrar, però, davant la pressió, va acabar presentant la dimissió, que va ser acceptada pel partit.

"La violència masclista no existeix. És de gènere; indistintament dona-home, home-dona", "Atenció, custòdia compartida, una altra violència de gènere. ¡Quins ous!" o "No hi ha dona lletja, hi ha copes de menys" són algunes de les reflexions que havia fet l'exlíder taronja a Lleó entre el 2011 i el 2013. Maraña atribueix la seva dimissió a “un atac indiscriminat” a ell per part d'un mitjà de comunicació “amb l'únic objectiu que el missatge i el treball de Ciutadans no arribi a les institucions i a la societat”.