El PP valencià vol canviar de nom

Bonig demanarà a la direcció estatal un congrés extraordinari per "refundar" el partit

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

Apressat per l'últim cas de corrupciócorrupció en el si del seu partit, ara el PP valencià vol canviar de nom. Com ja va fer el PP nacional canviant el seu logotip l'estiu passat per intentar llançar una imatge renovada del partit, el PPCV busca després de l'escàndol de l'operación Taula fer un cordó sanitari als casos de corrupció en la formació i desprendre's d'aquesta motxilla.

Aquesta és la intenció de la presidenta interina (va ocupar el càrrec per designació directa quan Alberto Fabra va marxar al Senat després de la debacle en les últimes eleccions autonòmiques del PPCV), Isabel Bonig, que aquest dimarts va manifestar que és necessària una profunda refundació del partit. Per això, Bonig proposarà a la direcció nacional la necessitat de fer un congrés extraordinari en què s'abordi aquesta renovació de la marca, que inclogui canvi de sigles i que deixi clar el perfil valencianista del partit.

INDEPENDÈNCIA DE MADRID

Notícies relacionades

Les noves sigles, assenyalen, haurien de deixar clara la "defensa dels interessos de la Comunitat Valenciana" des del centredreta, amb un esperit liberal i amb uns principis democristians. Per l'actual cúpula del PPCV, la renovada formació hauria de tenir, a més, una certa independència respecte a la direccional nacional, si bé no es plantegen una ruptura amb Génova.

Bonig és partidària d'obrir la participació interna en l'organització i de convocar primàries o introduir el mecanisme de les llistes obertes. En aquest plantejament de renovació la recolzen la secretària general Eva Ortiz i els presidents provincials del partit. Si Génova no recolzés la seva proposta, asseguren que faran un pas enrere perquè altres persones es facin càrrec de la direcció del PPCV.