ELS PACTES DESPRÉS DEL 20-D

Colau carrega contra el "cinisme" del PSOE

L'alcaldessa no descarta que En Comú Podem recorri davant els tribunals la prohibició de tenir grup propi al Congrés

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau, el motor de la victòria d'En Comú PodemEn Comú Podem a Catalunya en les últimes eleccions generals, ha sigut molt crítica amb el PSOE, a qui ha retret que ajudés ERC i Democràcia i Llibertat a tenir grup propi al Senat però no fes el mateix amb les aliances de Podem al Congrés. “És un pur espectacle de cinisme i de vella política i espero que la gent ho tingui molt present a l'hora de votar”, ha assenyalat en una entrevista a la SER. “El PSOE s'ha posat d'acord amb el PP per formar la mesa del Congrés i a més ha pactat amb Convergència per donar-li grup propi al Senat”.

L'alcaldessa de Barcelona, que no descarta que la coalició de l'esquerra alternativa catalana porti aquesta reclamació als tribunals, no ha escatimat atacs contra el partit de Pedro Sánchez. "El PSOE lamentablement està optant pel PP --ha apuntat--. El problema del PSOE és que públicament et diuen una cosa i després en fan una altra. Està traint els seus votants”.

Notícies relacionades

Les aliances de Podem no es volen sumar al grup parlamentari de Pablo Iglesias. Davant la negativa a poder articular-se en quatre grups autònoms, plantejaran aquest divendres a la Mesa formar un grup propi que englobi els 27 diputats d'En Comú Podem, En Marea i Compromís al Congrés.

RESPOSTA SOCIALISTA

Óscar López, portaveu socialista al Senat, s'ha mostrat sorprès que Colau els acusi "de falsedats increïbles com pactar amb el PP i els independentistes. La pretensió de Podem no té res a veure amb el lloc que sempre han tingut els partits nacionalistes al Senat. Un cas està avalat per la legalitat i l'altre no".