Antonio Baños confirma la seva renúncia definitiva a l'escó

Considera que la sortida pactada per JxSí i la CUP és "fantàstica" i afirma que la direcció de la força anticapitalista no li ha demanat que es quedi

El diputat de la CUP Antonio Baños, durant el segon debat d’investidura al Parlament.

El diputat de la CUP Antonio Baños, durant el segon debat d’investidura al Parlament. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

No hi ha marxa enrere. L'entrega de l'acta de diputat és ferma. Així ho ha confirmat aquest dimarts l'expresident del grup parlamentari i cap de llista de la CUP el 27-S, Antonio Baños.

En declaracions a TV-3, Baños ha considerat que la seva marxa, després d'anunciar-la la setmana passada davant la negativa del consell polític d'investir Artur MasArtur Mas, és "lògica" després de veure com ha acabat finalment la negociació entre Junts pel Sí i la CUP: amb la renúncia de Mas a la reelecció i la investidura de Carles PuigdemontCarles Puigdemont. "Em sembla fantàstica aquesta sortida", ha afegit.

Notícies relacionades

Així mateix, el ja excap de files de la CUP al Parlament ha afirmat que el partit anticapitalista no li ha demanat que es quedi. "El consell polític no va tractar el tema", ha afegit, alhora que ha rebutjat tenir la sensació d'haver-se precipitat amb el seu anunci de dimissió, que es va produir abans que s'acceleressin els esdeveniments i finalment Mas fes el seu "pas al costat", així com que hagi servit de revulsiu per al procés. "Era una qüestió de coherència personal. Apostava per aquell acord i creia que havia de renunciar", ha dit.

TORNADA ALS CARRERS

Sobre el seu futur, Baños ha explicat que tornarà al periodisme, professió a la qual s'ha dedicat els últims 20 anys, i a fer política al carrer. "Torno al lloc d'on venia.  Necessitem el carrer activat, és el moment de renovar les estelades dels balcons, hem de recuperar múscul", ha assegurat.