ELECCIONS GENERALS

Homs es felicita per la "solidaritat" entre CDC i ERC

El candidat convergent sosté que Podem és com PP, PSOE i C's tot i prometre un referèndum

Afirma que els partits de Rajoy i Rivera "ens posarien a la presó" sense passar pels tribunals

El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, en una xocolatada benèfica a Badalona, amb el líder municipal de CDC, Ferran Falcó.

El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, en una xocolatada benèfica a Badalona, amb el líder municipal de CDC, Ferran Falcó. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat convergent de Democràcia i LlibertatFrancesc Homs, ha elogiat aquest diumenge la "solidaritat" que diu que hi ha entre Convergència Esquerra en aquesta campanya electoral tot i concórrer-hi per separat. Homs, que en precampanya va assegurar rotundament que les dues formacions es presentarien de forma conjunta, ha subratllat que més important que la possibilitat que hi acabi havent o no un acte conjunt, el que cal destacar és que "els partits sobiranistes que concorren ho fan amb 'fair play' i amb una comunió estratègica extraordinària". "És una expressió de solidaritat, tots compromesos a tirar endavant aquest projecte tan il·lusionant que és la llibertat d'aquest país", ha dit.

Homs ha fet una breu intervenció en una xocolatada al centre de Badalona, que ha recaptat 1.500 euros per a la Marató de TV-3, dedicada a l'obesitat i la diabetis. El candidat ha destacat la solidaritat històrica dels catalans i l'ha vinculat a la voluntat sobiranista. 

LA "MALA FE" DE RAJOY I LA PRESÓ

Notícies relacionades

El dirigent de CDC ha carregat contra el president del Govern, Mariano Rajoy, per les seves declaracions sobre la impossibilitat de parlar castellà a les escoles catalanes. "És la viva expressió d'una absoluta ignorància. Que vingui dilluns, vagi a una escola i pregunti si es pot parlar castellà i si s'hi ensenya castellà", l'ha emplaçat, i ha afegit que Rajoy actua amb "mala fe". En relació amb el PP i Ciutadans, ha recalcat que la querella contra Artur Mas i altres membres del Govern català per la consulta del 9-N demostra que, "si poguessin, ens posarien a la presó sense passar pels tribunals".

PODEM, COM EL PP

Per una altra banda, el candidat de Democràcia i Llibertat ha insistit que, tot i que Podem promet un referèndum sobre la sobirania de Catalunya, la seva posició acaba sent la mateixa que el PP, el PSOE Ciutadans, perquè "ens deixarien votar, però per dir-nos que 'no'". Al ser preguntat pel fet que el primer ministre britànic, David Cameron, mantenia també una posició similar, a favor del referèndum escocès però defensant el 'no' a la independència, Homs ha argumentat que "'el Regne Unit va fer una proposta a Escòcia, però per part de Podem no hi ha cap proposta".