L'ONZENA LEGISLATURA

Forcadell presidirà la Mesa del Parlament amb polítics avesats

L'òrgan rector de la Cambra disposarà de majoria sobiranista a causa de la presència de quatre membres de Junts pel Sí

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / RAFA JULVE / BARCELONA

Encara que no tingui davant seu un hemicicle amb majoria absoluta, la Mesa del Parlament sí que estarà controlada per un sol grup, Junts pel Sí, que tindrà quatre de les set cadires. Serà una Mesa paritària (quatre homes i tres dones), amb una mitjana d’edat de 51 anys i integrada per polítics amb llargs historials en càrrecs públics. La presidenta, Carme Forcadell, és la més nova per ser debutant al Parlament, tot i que el seu currículum polític es va iniciar 12 anys enrere, quan va aconseguir l’acta de regidora d’ERC a Sabadell.

En canvi, al seu costat s’hi asseuran sis diputats amb trajectòries en alguns casos de fins a 24 anys cobrant de l’erari. El vicepresident Lluís Corominas (Junts pel Sí) i els secretaris David Pérez (PSC) i Joan Josep Nuet (Sí que es Pot) van aconseguir el seu primer càrrec públic el 1991. Corominas va obtenir l’acta de regidor a Castellar del Vallès, al Parlament hi és des del 2003, i a la Mesa, des del 2008.

Notícies relacionades

Pérez va debutar com a regidor a l’Hospitalet i va passar per la Cambra catalana del 1999 al 2010. Nuet trepitja per primer cop el Parlament, però té experiència en dues cambres: el Senat (2006-2011) i el Congrés (2011-2015). Les dues secretàries, Anna Simó i Ramona Barrufet (Junts pel Sí), són menys veteranes, però Barrufet atresora 17 anys en política (el 1998 va ser regidora a Arbeca i va arribar al Parlament el 2010), i Simó, 12 (va ser regidora uns mesos a l’Hospitalet abans de ser consellera i va aterrar a la Cambra el 2006).

El menys experimentat de la Mesa serà l’altre vicepresident, José María Espejo-Saavedra (Ciutadans), per a qui el Parlament va ser la seva estrena com a polític el 2012.