Munte: "Necessitem temps i discreció"

La vicepresidenta respon al pessimisme de Puig: "Existeixen espais de diàleg" amb la CUP

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La portaveu i vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté, ha afirmat, respecte a les opinions del conseller en funcions Felip Puig, pessimista sobre la possibilitat d'un acord amb la CUP, que "és impossible no treballar per complir el mandat del 27-S, és evident que hi ha dificultats, però no creiem que hi hagi impossibilitat d'acord, apostem pels espais de diàleg, que existeixen, i per la voluntat d'entesa, fa falta temps per arribar a aquests acords, temps i discreció" per aconseguir acords positius. Munté ha afirmat que es requerirà "el temps que sigui necessari per fer bé les coses, no és desitjable que per córrer es facin les coses malament".

En relació amb les critiques de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría al perfil de la candidata a presidir el Parlament, Carme ForcadellGovernSoraya Sáenz de SantamaríaParlamentCarme Forcadell, la vicepresidenta en funcions ha afirmat que  "defensar els noms de les persones que des de la formació que ha obtingut un resultat clar, presenten com a candidata a presidir el Parlament, per tant màxim respecte per la figura del president o presidenta del Parlament i demanem aquest mateix respecte a la vicepresidenta del Govern, no ens hem preguntat mai si el president del Congrés representa una determinada majoria".

Notícies relacionades

"En relació amb les amenaces sobre l'aplicació de l'article 155 no ens sorprenen perquè el Govern central no ha desaprofitat cap ocasió de proferir aquestes amenaces", ha opinat Munté respecte a la referència del ministre de Justícia a la possible suspensió de l'autonomia. "La resposta al resultat del 27-S és una vegada més l'amenaça en termes de suspensió de l'autonomia i ho rebutgem frontalment per descomptat".

APOSTA PER MAS, AMB LA CUP

Respecte a l'opció d'aconseguir la investidura de Mas amb altres suports que no siguin el de la CUP, després del 20D, Munté ha afirmat que "aquesta no és una qüestió que des del Govern contemplem. Insisteixo, el Govern treballa i té tot l'interès que es pugui desenvolupar el mandat, el resultat tangible i visible del 27-S i tot això ho fem compatible amb el desenvolupament normal de les accions i prioritats de cada Departament, confiem que aquestes negociacions, amb la discreció i el temps que requereixen arribin a bon port permetin la investidura del president Mas i l'inici de la nova legislatura".