EL CAMÍ CAP A LES URNES

Sánchez: "No renunciarem a reformar la Constitució perquè ens amenacin els secessionistes"

L'aspirant del PSOE abarrota el pavelló de l'Estudiantes en la presentació dels candidats a les generals

Defensa el polèmic fitxatge de Lozano perquè "s'han d'incorporar independents"

El líder del PSOE es dóna un bany de masses amb els candidats al Congrés i Senat. / DAVID CASTRO / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Pedro Sánchez ha donat aquest diumenge, durant l'abarrotada presentació dels candidats al Congrés i el Senat a les generals del 20 de desembre, nous arguments per reformar la Constitució. “No modificarem la Constitució per l'amenaça dels secessionistes, però tampoc renunciarem a reformar-la perquè ens amenacin els secessionistes”, ha dit el líder del PSOE i aspirant a la Moncloa.

Després de l'enrarit comitè federal de dissabte, en què els socialistes van avalar les llistes i la controvertida incorporació d'Irene Lozano (exdiputada d'UPD) com a número quatre de la candidatura per Madrid Irene Lozano mitjançant un clamorós silenci, aquesta presentació es presentava potencialment perillosa. Lozano, molt crítica amb el PSOE en els últims anys, ha ocupat un lloc discret al Pavelló Antonio Magariños, davant més de 3.000 persones, on Sánchez va jugar a bàsquet amb l'Estudiantes. Lozano ha renunciat a demanar perdó per les seves declaracions, com li reclamen entre altres Felipe González, però ha sigut ben rebuda pels assistents, sense cap xiulada.

Sense citar-la, el líder socialista ha justificat l'arribada de l'exdirigent d'UPD, que fa només tres mesos va perdre per poc el congrés per liderar el seu antic partit. "El PSOE no ha posat mai límits. En un temps en què els dirigents del PP dimiteixen o s'avergonyeixen, nosaltres incorporem independents, no pas indiferents", ha explicat.

"SENSE DESQUALIFICACIONS" 

Notícies relacionades

En un discurs d'uns 40 minuts, presentat amb la seva dona, Begoña Gómez, un fet habitual en els seus grans actes, Sánchez s'ha compromès a fer una "campanya sense desqualificacions", ha acusat el PP d'"esquerdar-se per l'aluminosi de la corrupció" i s'ha compromès a "derogar la reforma laboral", tot i que aquest anunci no inclogui, com havia dit fins ara, les molt rebaixades indemnitzacions per acomiadament.

"Estic convençut que podem guanyar les eleccions", ha dit Sánchez. Les crítiques del líder del PSOE han anat dirigides en tot moment al PP, obviant Ciutadans i Podem.