EL POLS SOBIRANISTA

Artur Mas declara davant el jutge per la consulta del 9-N: en directe

El president estarà recolzat pel Govern en ple i per 400 alcaldes, fent cas omís de les queixes del TSJC i del Poder Judicial

Artur Mas declara davant el TSJC pel 9-N acompanyat per unes 6.000 persones. / FERRAN SENDRA / VÍDEO: ATLAS / CARLA FAJARDO

Artur Mas declara davant el TSJC pel 9-N acompanyat per unes 6.000 persones.
Artur Mas surt del TSJC davant el suport de més de 2.000 independentistes.
Imatges del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, a l’arribar al TSJC, acompanyat de membres del Govern i d’alcaldes sobiranistes.
Alcaldes i ciutadans cridant independència davant del Parlament de Catalunya. 
Els congregats davant el TSJC.

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El president de la Generalitat, Artur Mas, declara aquest dijous a partir de les 10.00 hores davant el TSJC imputat per la consulta alternativa del 9 de novembre del 2014. La seva declaració coincideix amb el 75è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys, president de la Generalitat republicana. Com va passar dimarts amb les declaracions de la consellera Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega, el líder de CDC arribarà al jutjat acompanyat pels membres del Govern i els diputats de Junts pel Sí, fent així cas omís de la denúncia del TSJC i del Poder Judicial, que afirmen que aquestes concentracions amenacen la independència judicial. Mas també comptarà amb el suport de 400 alcaldes.


08.30. La jornada de Mas ha començat al castell de Montjuïc, concretament al fossar de Santa Eulàlia, lloc on fa 75 anys va ser afusellat el president Companys. Acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, farà una ofrena floral al monument del dirigent republicà assassinat pel règim franquista. A continuació, Mas es traslladarà fins al fossar de la Pedrera per dipositar flors davant la tomba de Companys. La coincidència en el temps de l'aniversari de l'afusellament d'un dels mites del nacionalisme català amb la declaració de Mas com a imputat ha suscitat tants comentaris que fins i tot el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va admetre que era una "coincidència lamentable".