en la celebració del dia de la hispanitat

Rajoy veu "rellevant" que Standard & Poor's elevi la qualificació d'Espanya i rebaixi la de Catalunya

El president del Govern diu que als actes del 12-0 hi han anat els presidents autonòmics "importants", en al·lusió a l'absència de Mas i Urkullu

El president del Govern, Mariano Rajoy, en la desfilada del 12-O.

El president del Govern, Mariano Rajoy, en la desfilada del 12-O. / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El president del GovernMariano Rajoy, considera que "la notícia més rellevant" dels últims dies és que l'agència de qualificació Standard and Poor's ha elevat el ràting del deute espanyol, mentre ha rebaixat el d'"un altre", en al·lusió a Catalunya.

Divendres passat, va rebaixar des de 'BB' a 'BB-' amb perspectiva negativa la qualificació de Catalunya, que manté la nota dins de la categoria de grau d'especulació, també denominada 'bo porqueria'.

Per Rajoy, aquesta notícia és molt "rellevant" i així ho ha manifestat en una conversa informal amb els periodistes durant la recepció que han ofert els Reis al Palau Reial a uns 1.400 convidats amb motiu del Dia de la Hispanitat.

"ELS IMPORTANTS"

Notícies relacionades

Sobre l'absència d'alguns presidents autonòmics -entre ells el català, Artur Mas- als actes de commemoració, tant a la desfilada militar com a la recepció, el cap de l'Executiu ha ironitzat indicant que hi han anat "els importants".

En relació amb les enquestes de cara a les eleccions generals del 20 de desembre, no ha volgut fer comentaris i s'ha limitat a assenyalar que el PP continua "primer" a la majoria.

Temes:

Mariano Rajoy