CELEBRACIÓ DEL DOTZE D'OCTUBRE

¿Quant costa la desfilada del Dia de la Hispanitat?

La parada militar té un pressupost de 800.000 euros, sense comptar l'exhibició aèria

Imatge d’arxiu de la desfilada del Dia de la Hispanitat.

Imatge d’arxiu de la desfilada del Dia de la Hispanitat. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / MADRID

Amb motiu del Dia de la Hispanitat, milers de militars i guàrdies civils sortiran als carrers de Madrid aquest 12 d'octubre en una desfilada que, segons estimacions del Ministeri de Defensa, costarà poc més de 800.000 euros. Aquest pressupost és molt similar al de l'any passat, encara que no inclou l'exhibició aèria al formar part de les hores de vol programades. En la desfilada commemorativa d'aquesta celebració també hi participaran 48 vehicles no blindats.

Durant els últims anys la despesa en aquests actes commemoratius ha anat disminuint, coincidint amb l'austeritat de l'arribada de la crisi. El 2011, la despesa aproximada va ser de 2,8 milions d'euros, un 71,4% més que el d'aquest dilluns. De fet, va ser el 2012 quan es va produir el descens més gran en el pressupost destinat a la desfilada, i es va passar dels 2,8 milions d'euros als 900.000 euros, un 67,8% menys.

La variació més baixa s'ha donat durant els últims tres anys. Del 2013 al 2014, la variació va ser d'un 2,8%, mentre que aquest any el pressupost s'ha mantingut en 800.000 euros.  

DE COLÓN AL PRADO

Notícies relacionades

En general, l'esquema de la parada d'aquest any, que transcorrerà entre la plaça de Colón i el passeig del Prado, és molt similar al de l'any passat, inclòs el pressupost. Aquesta serà la segona desfilada del 12 d'octubre de Felip VI com a monarca, encara que serà la tercera que presidirà, ja que el 2013 ho va fer com a príncep d'Astúries en substitució del rei Joan Carles, que estava convalescent d'una operació.

El Rei estarà acompanyat per la reina Letizia i, igual que l'any passat, s'espera que també hi vagin les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia. Aquest any tampoc es preveu la presència dels reis Joan Carles i Sofia.